Симић: Састанак завршен заједничким ставом о ситуацији на КиМ

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Потпредседник Српске листе Игор Симић, после састанка председника Србије Александра Вучића и америчког државног секретара Мајка Помпеа, изјавио је да је данашњи дан јединствен у новијој политичкој историји америчко-српских односа, јер је састанак завршен заједничким ставом о ситуацији на Косову.
igor simic
Фото: Tanjug (D. Goll, arhiva)

Став државног секретара САД Мајка Помпеа да је за наставак дијалога Београда и Приштине потребно укинути антицивилизацијске таксе које је, противно правилима, увела Приштина, што апсолутно кореспондира за ставом наше државе и председника Александра Вучића, реако је Симић за Косово Онлине.

"Данашњи дан је јединствен у новијој политичкој историји америчко-српских односа где се састанак завршава заједничким ставом о ситуацији на Косову и Метохији. Наравно, овај дипломатски напредак у односима је резултат одговорне политике председника Вучића, захваљујући коме чак и највећи заговорници косовске независности признају да питање Косова и Метохије није завршено једностраним признањем Косова, те да је потребно пронаћи компромисно решење које ће уважити интересе Србије и српског народа", сматра Симић.

Он наводи да српски народ на Косову има пуно поверење и да пружа бескрајну подршку председнику Вучићу, а да Српској листи остаје да се стрпљиво и посвећено бори за наш народ и да у тешким околностима унапређује услове у којима Срби живе.

Уз подршку наше државе, Владе Србије и Канцеларије за КиМ, наставићемо са реализацојом више од 160 пројеката који ће побољшати животне услове у свим српским срединама, закључио је Симић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести