Симић: Српска још није одлучила са ким ће у коалицију

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Српска листа још није одлучила којој ће се коалицији придружити након ванредних парламентарних избора одржаних 11. јуна, казао је потпредседник Српске листе Славко Симић, који не верује да ће ове седмице бити конституисана скупштина и формирана нова влада.
Srpska lista  Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Што се тиче одржавања конститутивне седнице, дакле још увек није заказано Председништво на ком би се одредила седница која треба да се одржи, још увек се будући посланици нису регистровали у скупштини као посланици, тако да је процедурално немогуће по мени да у току ове недеље буде одржана конститутивна седница", каже Симић, пренео је КиМ Радио.

У наредном сазиву косовског парламента Српкој листи ће припасти 9 од 10 посланичких места која су загарантована за представнике Срба, док преосталих 10 места имају посланици свих осталих мањинских заједница.

Председник привремених косовских институција у Приштини Хашим Тачи најавио је да ће ове седмице бити одржана конститутивна седница и формирана нова влада, а кандидат велике коалиције окупљене око ДПК Рамуш Харадинај тврди да има обезбеђену парламентарну већину и довољан број посланика да формира владу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести