СКУПШТИНА АПВ ДАНАС БИРА ПОКРАЈИНСКУ ВЛАДУ Бира се тим Маје Гојковић за Војводину

Посланици Скупштине АП Војводине ће на другој седници, која је заказана за данас, одлучивати о избор Покрајинске владе и именовању заменика генералног секретара Скупштине Аутономне Покрајине Војводине.
1
Фото: Дневник

За мандатарку за састав Покрајинске владе предложена је доскорашња министарка културе и некадашња градоначелница Новог Сада Маја Гојковић. 

Председник, потпредседник и чланови Владе, након избора, положиће заклетву пред Скупштином. Мандат Покрајинске владе почеће да тече даном полагања заклетве која гласи: „Заклињем се да ћу се у свом раду придржавати Устава, закона и Статута Аутономне покрајине Војводине и да ћу дужност члана Покрајинске владе вршити одговорно и савесно.”

Досадашња Покрајинска влада имала је председника и 13 покрајинских секретара, од којих четири потпредседника
Фото: Дневник

Како је Маја Гојковић раније најавила кључно обележје нове Покрајинске владе ће у наредне четири године, осим континуитета досадашњих развојних пројеката бити и нова капитална улагања, укључујући и јачање фокуса на областима као што су саобраћајна и комунална инфраструктура, заштита животне средине, образовање и култура, социјална заштита и унапређење положаја осетљивих група. Тиме ће Покрајина бити мотор развоја, заједно с републичком Владом и свим другим нивоима власти.  Досадашња Покрајинска влада имала је председника и 13 покрајинских секретара, од којих четири потпредседника, а на њеном челу је у два мандата био Игор Мировић.

Како је Маја Гојковић раније најавила кључно обележје нове Покрајинске владе ће у наредне четири године, осим континуитета досадашњих развојних пројеката бити и нова капитална улагања
Фото: Дневник

Подсетимо, у новом сазиву Скупштине Војводине је девет посланичких група, иако је на покрајинским изборима одржаним у децембру прошле године цензус прешло шест листа, док је по страначкој припадности у Скупштини 20 странака и покрета. Посланичка група СНС-а и у овом сазиву има највише чланова - 62. 
С. К-ч

 
EUR/RSD 117.1131
Најновије вести