Скупштина завршила рад, наставак сутра

БЕОГРАД:  Скупштина Србије завршила је вечерас рад, а расправу о амандманима на предложене амандмане наставиће сутра.
skupstina srbije dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

На дневном реду парламента су Предлог закона о Националном оквиру квалификација, просветној инспекцији, Предлог закона о уџбеницима, е-управи, као и Предлог закона о нациналној инфраструктури георпсоторних података.Током данашње расправе шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић и самостални посланик Зоран Живковић полемисали су о нишком аеродрому "Константин Велики", а то је била и једна од тема посланичких питања.

Посланици су желели да знају да ли пренос власнсиства на државу тог аеродрома има везе са уговор о концесији за београдски аеродром "Никола Тесла".

Мартиновић је с друге стране питао Владу Србије и Министарство градевинарства, саобрацаја и инфраструктуре о одговорности представника бивше власти, од Зорана Живковица до Мирка Цветковића за стање на Аеродрому "Константин Велики" у Нишу, као и за економско девастирање града.

Расправа у појединостима је почела у понедељак када је размотрено око 170 амандмана од више од 600 укупно поднетих на Предлог закона о Националном оквиру квалификација.Опозиција је раније негодовала јер су посланици владајуће већине на тај закон поднели 380 амандмана, јер им се, како кажу, онемгућава расправа у поједностима.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести