Скупштина завршила рад, о избору владе у среду?

БЕОГРАД: Следеће недеље посланике очекује најважнија ствар, а то је избор Владе Србије и та седница требало би да буде одржана у среду, рекао је данас председник Скупштине Србије Ивица Дачић, на седници на којој је завршена начелна расправа о Предлогу закона о министарствима.
1
Фото: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Седница ће бити настављена у понедељак, 26.октобра, у 10.00 часова, када ће посланици разматрати амандмане на предложени закон. Предлог закона о министарствима предвиђа увођење три нова ресора - Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Министарство за бригу о породици и демографију и Министарство за бригу о селу. 

Скупштина Србије именовала је данас нови састав Републичке изборне комисије (РИК) и заменике генералног секретара републичког парламента.

За заменике генералног секретара Скупштине именовани су Срђан Смиљанић и Бранко Маринковић. Скупштина Србије је на данашњој седници усвојила и одлуку о престанку функције члановима и заменицима чланова Републичке изборне комисије (РИК) зато што је од њиховог именовања прошло четири године. На седници је именован нов састав РИК. Председник РИК је, као и у претходном саставу, Владимир Димитријевић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести