Скупштина завршила рад у ванредном стању, наставак седнице сутра

БЕОГРАД: Скупштина Србије завршила је данас рад, а расправу о Предлогу одлуке о потврђивању Одлуке о проглашењу ванредног стања и Предлогу закона о потврђивању уредби које је влада донела уз супотпис председника Репубилке током ванредног стања, наставиће сутра у 10 часова.
skupstina srbije, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Пре почетка прве седнице седница парламента у ванредном стању посланицима, али и новинарима који су извештавали, измерена је температура, након чега су добили маске и рукавице. Посланици у сали су седели на сваком другом месту.

Премијерка Ана Брнабић је образлажући уредбе владе истакла да Србија, у поређењу са земљама у овом делу Европе, има најмању стопу смртности од корона виурса од 1,9 одсто и да смо трећа земља по броју урађених тестова на 100.000 становика, уз очекивање да ћемо данас бити на другом.

Оценила је да је очуван здравствени систем, али и да је мерама које је донела влада успела да очува животе најстаријих суграђана.

Премијерка је указала и да је Србија донела економске мере чија је вредност 11 одсто БДП-а.

Посланици опозиције који су присуствовали седници су оценили да је парламент могао раније да се састане, али су сагласни да је на срећу здравствени систем издржао удар корона вируса.

Посланици странака који бојкотују парламент, новинарима су се обраћали у холу скупштине.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести