Седница Скупштине града Зрењанина: На дневном реду избор градоначелника и Авенија Линглонг

Председник Скупштине града Зрењанина Чедомир Јањић заказао је за данас другу по реду седницу локалног парламента у новом сазиву, а најважнија тачка дневног реда је избор градоначелника, његовог заменика, као и чланова Градског већа.
zrenjanin bakic
Фото: Дневник/Филип Бакић/Град Зрењанин

Како је “Дневник” већ писао, у Градском одбору Српске напредне странке је постигнут консензус да досадашњи помоћник градоначелника задужен за спорт Симо Салапура буде предложен за новог градоначелника Зрењанина. Он ће, уколико га одборници подрже, на тој функцији заменити Чедомира Јањића, који је недавно изабран за председника локалног парламента.

Такође, на дневном реду предстојеће седнице је и избор заменика председника Скупштине града и постављење заменика секретара градског парламента. Очекује се да буду изабрани и председници и чланови Комисије за мандатна питања, Комисије за персонална питања и Комисије за прописе. На дневном реду се налазе и одлуке везане за завршни буyет града Зрењанина за 2019. годину, као и за категоризацију општинских путева и улица.

Одборници ће се, наиме, изјаснити о предлогу да један општински пут на територији града добије име Авенија Линглонг. Како сазнаје „Дневник“, у питању је државни пут IБ реда број 13, који пролази кроз радне зоне Југоисток I и II. Реч је, заправо, о изграђеном делу обилазног пута око Зрењанина. У образложењу предлога се наводи да измена назива поменутог општинског пута у значајној мери доприноси даљем унапређивању локално-економског развоја града.

Предлог Одлуке о измени Одлуке о категоризацији општинских путева и улица на територији града Зрењанина је последња, девета тачка дневног реда седнице локалног парламента. Како је најављено, данашња седница Скупштине града биће одржана с почетком у 10 часова, у великој сали Културног центра Зрењанина.

Ж. Б.  

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести