СЛ: Оптужницама се скреће пажња јавности у Приштини

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Српска листа саопштила је данас да је шест подигнутих оптужница за убиство Оливера Ивановића заправо жеља да се скрене пажња јавности у Приштини са рада Специјалног суда за злочине припадника тзв. ОВК и политичких превирања међу албанским партијама.
srpska lista
Фото: facebook

Српска листа истиче да је косовско квази правосуђе те оптужнице подигло без иједног доказа против оптужених.

"Свима је више него јасно да је овим срамним и неоснованим актом одапета стрела према северу Косова и Метохије, са циљем криминализације свих поносних Срба и Српкиња које нису спремне да се предају и клече пред албанским политичарима у Приштини", навод се у саопштењу Српске листе.

По правилу, истичу, када је у питању косовско правосуђе, осим политичких мотива, оптужница не нуди ниједан доказ о кривици било кога од оптужених, а посебно не против потпредседника Српске листе Милана Радоичића.

Прогон Радоичића, наводи се, има за циј његово изгнанство са Косова и Метохије како би се ослабио отпор српског народа.

Српска листа најоштрије је осудила политизацију овог поступка од тренутка његовог покретања, јер он није покренут са циљем проналажења одговорних за убиство Оливера Ивановића.

"Јавно захтевамо од међународних представника да се дистанцирају од овог политичког прогона, као и да помно прате све што тужилаштво покушава да представи као доказе, јер је овај процес врх леденог брега угњетавања српског народа на Косову и Метохији", наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести