Смена у Источном Сарајеву због вређања Вучића

ИСТОЧНО САРАЈЕВО: Одборници у Источном Новом Сарајеву сменили су једногласно Дејана Шантића из СРС „Др Војислав Шешељ“ са места председника скупштине због тога што је на Фејсбуку изнео низ оптужби на рачун председника Србије Александра Вучића. 
istocno sarajevo
Фото: Youtube Printscreen

Образлажући иницијативу на почетку седнице, шеф Клуба одборника СНСД-а Наташа Колашинац, навела је да је Шантић, посредством друштвених мрежа, председника Србије Александра Вучића назвао најпогрднијим именима, те покушао да омаловажи помоћ коју је Србија доделила овој општини изјавом „да је зеленим дао дупло већи износ“.

Она је навела да Шантић више не ужива њихово поверење јер би његов даљи останак на функцији коју обавља, нанео још већу штету угледу и развоју општине, преноси АТВ.

Шантић је рекао да не види разлог за подношење оставке и да ће то учинити ако затраже органи његове странке.

Цела халабука се дигла око изјаве везане за посету Александра Вучића. Прво ја ни у једном моменту у својој изјави нисам оспоровао новац који ће овде доћи. Тај новац је новац грађана Србије и потпуно је природно да новац дође у нашу општину или у целу РС, па један смо народ, казао је Шантић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести