СНС: Ђилас ништа не нуди, сем повратка на место злочина

БЕОГРАД: Функционери СНС реаговали су на план за Београд који је представила Странка слободе и правде оцењујући да Драган Ђилас ништа ново није понудио грађанима, и да је реч о "повратку на место злочина".
sns logo, SNS
Фото: СНС

Потпредседник Главног одбора СНС Миленко Јованов рекао је да се Ђилас претворио у "несимпатичну верзију Шехерезаде" и да свакога дана прича нову бајку грађанима, у нади да ће тако да избегне, како каже, одговоре на питања везана за 68 милиона долара на 53 рачуна у 17 земаља.

Ти рачуни и милиони на њима су резултат његове власти у Београду и Србији и то објашњава зашто све оно о чему сада прича и обећава није урадио када је био у прилици, навео је Јованов у саопштењу.

Он је закључио да грађанима не требају бајке, јер добро знају да је његов прави план за "дан после" да отвори рачуне у земљама у којима их још нема и да их напуни њиховим новцем, саопштено је из СНС.

Члан Председништва СНС Владимир Орлић каже да када год се Ђилас лати Београда, "реч је само о класичном повратку на место злочина" указујући да је Ðилас највећи део милиона које је стекао пљачкајући народне ресурсе, а затим их однео на тајне рачуне од Маурицијуса, до Хонгконга, узео управо у време када је био на власти у Београду.

Подсећа и да је вртиће наплаћивао дупло, а места није било, за више од 20 хиљада малишана, као и да је породиљама и пензионерима остао дужан на милионе евра, док је пола милиона људи "његов картел" оставио без посла.

Орлић наводи и стотине милиона евра датих за један мост, а када, како каже, Ђилас још помене „домаће фирме", поштен свет више не осећа ништа друго сем гађења и гнева.

Он каже да је Ђилас читав град претворио у своју приватну фирму и да сада то исто људима поново нуди.
Шеф одборничке групе СНС и народни посланик Александар Мирковић оценио је данас да се дуго најављивани план за Београд Драгана Ђиласа, претворио у лошу глуму и "театрално изјављивање љубави" граду који је, како каже, упропастио на сваки могући начин.

Колико му је заправо стало до Београда и колико му је садржајан програм говори и чињеница да је овај перформанс трајао свега 15 минута и да ама баш ништа конкретно није понудио грађанима, сем уобичајене јефтине демагогије, указао је Мирковић у саопштењу.

Како се он опходио према трудницама, породиљама, корисницима социјалне помоћи најбоље говори чињеница да су дуговања према њима преко 5 милијарди динара, док су та дуговања данас измирена, а исплате се врше без кашњења, указао је Мирковић.

О вртићима је излишно и говорити, каже, јер је тада на листи чекања било више од 10.000 деце док је данас тај број око 2.000.

Сама чињеница да је тада вртићима било обухваћено свега 44.000 деце, а данас око 77.000 јасно говори колико је водио рачуна и о најмлађима, истиче Мирковић и указује да је 15.000 породица оштетио дупло наплаћујући вртиће, саопштио је ГрО СНС.

ССП представио план за Београд

Странка слободе и правде представила је свој план за Београд, који предвиђа, како наводе, да свако дете има место у вртићу које се неће плаћати, ученици бесплатне уџбенике, чистији ваздух, извођење радова у року.

Лидер ССП Драган Ђилас навео је да план за "дан после" предвиђа и да сваки пензионер који прима мање од 20.000 добије још једну пензију, а свака породиља пакет са свим неопходним стварима, објавио је портал Direktno.rs.

Он је напоменуо да има оних који се сећају, како каже, да се за пет година може направи 45 обданишта и девет основних школа.

Председница београдског одбора ССП Мила Поповић рекла је да њихов план гарантује да ће сви ђаци добити бесплатан комплет уџбеника и да ће имати здрав оброк.

Наводи и да ће реке бити чисте, "да ћемо дисати мање загађен ваздух, да ће славинама у нашим становима тећи чиста пијаћа вода са Макишког поља, да ће стари Савски мост остати на свом месту".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести