СНС: Ноторна лаж о извозу оружја

Потпредседник Српске напредне странке Милош Вучевић оценио је данас да је "ноторна документована лаж" све што су некадашњи председник Србије Борис Тадић и функционерка Странке слободе и правде Мариника Тепић рекли доводећи у везу актуелну власт са извозом оружја у Азербејџан, Јерменију и Грузију.
sns logo, SNS
Фото: СНС

Вучевић се у писаној изјави позива на закључак Владе Србије од 24. маја 2012. године, "док је тај исти Борис Тадић био председник државе", да је Влада, на предлог тадашњем Министра економије и регионалног развоја сагласна са тим министартвом да се извози оружје за потребе државних органа Јерменије.

Истим поводом саопштење су из СНС послали и потпредседник те странке Миленко Јованов и члан Председништва СНС Владимир Орлић.

Јованов подсећа да је 2006. године донета одлука о забрани извоза наоружања и војне опреме у Азербејџан и Јерменију, што је измењено "у време власти Тадића, Ђиласа и Маринике Тепић".

Они су ти, који су донели све неопходне одлуке којим се овај извоз допушта и омогућава, оценио је Јованов.

Орлић је истакао да се "у маленој бари тајкунско - лоповског бившег режима одвија прави мини дуел, за међусобно такмичење за титулу највећег лажова међу друштвом у жабокречини".

Према његовим речима, у то су се упустили Мариника Тепић и Борис Тадић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести