СНС Нови Сад: Паника опозиције пред сутрашње изборе

НОВИ САД: Саопштење неколико невладиних организација блиским опозиционом блоку, окупљеном око Демократске странке, представља гомилу лажи изазваних паником и немоћи пред сутрашње изборе за савете месних заједница у Новом Саду, саопштио је Градски одбор Српске напредне странке.
sns logo, SNS
Фото: СНС

"Као што и сами признају у обраћању медијима, градоначелник Милош Вучевић у више наврата позвао је грађане да се кандидују за чланове савета месних заједница и да кроз њих покрећу промене, а не кроз зелене иницијативе и петиције", наводи се у саопштењу и додаје:

"То је једино тачно у тексту који су потписале знане и незнане организације са једва симболичним бројем чланова. Све остало је неистина до неистине."

Девет група грађана и удружења упутило је раније данас позив градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу да омогући "фер и регуларне изборе за чланове савета месних заједница".

Они су, такође, навели да се већ неколико дана, "кроз опскурне медије, износе неистине о кандидатима, пресретања, ''добронамерни савети'', претње".

У одговору Градског одбора СНС истиче се, међутим, да никакве претње, бар не од чланова Српске напредне странке, тзв. независним кандидатима нису упућене током кампање.

"Никаквих ''добронамерних савета'', нити пресретања кандидата, чланова њихових породица или пријатеља није било, нити ће бити", кажу новосадски напредњаци.

"Градски одбор СНС позива све кандидате који су наводно претрпели непријатности да своја сазнања пријаве полицији или да престану да шире по медијима и друштвеним мрежама. Ако су оптужбе на рачун градоначелника и наше странке део кампање пред сутрашње изборе, а очигледно да јесу, онда је то најјаднији могући начин који су изабрали за стицање политичких поена", додаје се у саопштењу.

Како се подсећа, претње, откази, упади чланова такозваних Кризних штабова у предузећа и институције система и карактеристични су за период од 5. октобра 2000. до 2012. године, а тада је владао неко други.

"Да ли тзв. независни кандидати, зависни од разних Ђиласа, Јеремића, Новаковића и осталих Тепићки, уживају подршку комшија, како стоји у саопштењу, видећемо сутра, по затварању биралишта. Силно су се преварили они који у саопштењу тврде да је кандидовање изазвало пометњу у редовима Српске напредне странке. Ми смо у сваком тренутку спремни да изађемо на изборе на свим нивоима и у фер борби свакога убедљиво победимо, па ко воли нек изволи", закључује се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести