СНС освојио највише гласова на локалним изборима у Оџацима, Врбасу и Ковину

Политичке странке, коалиције и групе грађана које су у недељу учествовале на локалним изборима у Оyацима, Врбасу, Ковину, Косјерићу и Зајечару задовољне су изборним резултатима.
vrbas06
Фото: Дневник/Р. Хаџић

Убедљиву победу у тим општинама, изузев Зајечара, освојила је Српска напреда странка, али и остали учесници локалних избора, па чак и опозиони ДС, имају неки разлог за задовољство. Учесници избора, осим ДС-а и СРС-а, сматрају и да су избори протекли у складу са законом и у демократској атмосфери.     

Потпредседник Српске напредне странке Миленко Јованов, коментаришући изборне резултате, казао је за „Дневник” да су они најпре показали да СНС има огромну подршку грађана, не само на државном нивоу него и на локалном, и да грађани подржавају политику Александра Вучића који помаже локалним самоуправама у реализацији пројеката за бољи живот свих грађана..

“СНС је победио и у Врбасу, где је освојио 43,6 одсто и 17 мандата, у Оyацима више од 55 одсто, или 16 мандата, у Ковину више од 43 одсто гласова... СНС је такође победио и у Косрејрићу, једино смо изгубили у Зајечару. Сви представници СНС-а су у име странке честитали јуче Групи грађана у Зајечару на изборним резултатима“, навео је Јованов.

Напоменуо је да је разлика између СНС-а и других странака огромна јер напредњаци увек показују да су спремни да прихвате вољу грађана и кад они кажу да су незадовољни радом СНС-а и то покажу на изборима, странка је увек спремна да прихвата изражену вољу народа и честита онима који су победили, за разлику од оних који не победе на изборима па праве протесте.

Он је рекао и да су ови избори показатељ да политика Александра Вучића и те како има подршку међу грађанима, иако сам Вучић лично није учествовао у кампањама у тим местима и није обилазио места у току изборне кампање, али се показало да је оно што је радио као председник Владе, а то је конкретна помоћ локалним самоуправама у реализацији конкретних пројеката за привлачење инвестиција, отварање радних места и стварање услова за бољи живот – нешто што грађани препознају и чему дају подршку.      

Е. Марјанов

Опширније можете да прочитате у нашем штампаном издању од 25. априла
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести