СНС: Подршка Вучићу у вези са решавањем питања КиМ

БЕОГРАД:  Окружни одбор СНС у Мачви, као и општински одбори странке у Рашки и Прибоју пружили су данас подршку председнику Александру Вучићу и политици у вези са решавањем косовског питања и осудили позиве на државни удар.
SNS
Фото: Dnevnik.rs

"Пружамо пуну подршку председнику Србије Александру Вучићу у његовој пожртвованој и дугогодишњој борби за очување суверенитета и територијалног интегритета земље. Из године у годину та борба је све тежа и захтева дипломатске способности које надилазе скоро сваку политичку фигуру у Србији у њеној дугој историји", наводи се у писму подршке Окружног округа СНС Мачва.

Наводе да Вучић користи све расположиве потенцијале и искуство зрелог државника у решавању најтежег питања, кризе на Косову и Метохији, а да при томе, зна и не скрива од грађана чињеницу да је то питање комплексно, и да би ново одлагање разрешења могло и те како да се одрази на будућност Србије и њених нараштаја. 

"Зато ћемо одговорно стати уз председника и уз сваку његову одлуку, ма колико та одлука била тешка", подвлаче у саопштењу.

Додају и да покушаји „самозваних“ опозиционих лидера, попут Драгана Ðиласа, Вука Јеремића, Бошка Обрадовића и других, „који се једино труде да изазову хаос“, не могу скренути са пута ни Вучића ни СНС у настојањима за добробит и опстанак Србије.

„Вучић предводи све нас, чланове и функционере СНС, али и све они који мисле добро Србији. Захваллујући постигнутим резултатима и плановима за будућност Србије тим председника Вучића је из дана у дан све већи што је најсигурнији доказ да смо на правом путу“, стоји у саопштењу.

Подршку председнику пружили су и напредњаци из Рашке, који у саопштењу осуђују позиве „на државни удар, линч и крвопролиће од стране одређеног дела опозиције која је својом неодговорном политиком допринела проглашењу независности Косова и Метохије“.

Додају да је у време њихове власти затворен велики број фабрика у Србији, а велики број радника остао без посла, док је данас Србија поштована у свету, економски стабилна, отварају се нове фабрике, граде путеви, мостови, школе, болнице, оживљава пољопривреда. 

„На тај начин Србија свакодневно јача, а само јака Србија може да води рачуна о сваком њеном грађанину било да се налази на територији Војводине, централне Србије или Косова и Метохије“, поручују из Рашке.

Уз подршку Вучићу за напоре ради решавања питања КиМ, одбор СНС из Прибоја, наводи да та општина, од 2012. године коначно види председника Владе и државу који суштински раде на опоравку Прибоја и Србије.

„До 2012. године, они који нам данас држе лекције од економије до патриотизма и позивају на крвопролиће, нису знали где се налази Прибој на карти Србије, а далеко од тога да су се бавили пронлемима једне мале али важне општине на тромеђи“, кажу у СНС.

Кажу да су згрожени „нељудским, монструозним и оркестрираним“ нападима на председника, који су инспирисани опозиционом жељом за влашћу, а за циљ имају дестабилизацију, крвопролиће и урушавање система једне нормалне Србије. 

„Још згроженији смо чињеницом да су предводници те оркестриране хајке, данас постали наводне патриоте, иако су се систематски годинама уназад, у сарадњи са Албанцима, бавили стварањен тзв.независне државе Косово“.

Додају да је у Прибоју на претходним изборима Вучић освојио 62 одсто гласова, а да је сада, уверени су, та подршка већа, јер је „јасно да су грађани препознали прави пут у бољу будућност“.

„На свим препрекама и у свим искушењима, Вучићу дајемо недвосмислену подршку“, закључује СНС у Прибоју.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести