СНС: СНС нема никакве везе с антимигрантским скупом у Кикинди

НОВИ САД: Српска напредна странка (СНС) Војводине одбацила је као неосноване оптужбе Демократске станке (ДС) да власт стоји иза најављеног антимигрантског скупа у Кикинди.
sns logo
Фото: Dnevnik.rs

У саопштењу војвођанских напредњака наводи се да су међу главним организаторима скупа у Кикинди људи блиски Народној странци Вука Јеремића и организацији "1 од 5 милиона".

Подсећа се такође да је коалициони партнер ДС-а у Савезу за Србију Бошко Обрадовић организовао тзв. брендирану хладњачу, која у кампањи ироничног назива „Ослобођење", шири ксенофобичну политику у Србији.

Функционер војвођанских демократа Небојша Новаковић, који је изнео те оптужбена рачун СНС-а, "кад тад ће морати да се суочи са истином да је, упркос томе што покушава да се представи као део демократског корпуса, његова странка у коалицији са следбеником Димитрија Љотића и да у том контексту о томе ко прогони мигранте мора да поприча са својим коалиционим партнером Бошком Обрадовићем", наводе напредњаци.

У саопштењу се истиче да Српска напредна странка с тим нема ништа, а о њеном односу према мигрантској кризи "доказ су похвале и признања највећег дела домаће, али и светске јавности и представника свих међународних институција".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести