СНС: Србија неће дозволити рушење легитимно изабране власти

БЕОГРАД: Представници Српске напредне странке поново су данас осудили насиље које се дешава на улицама Београда и других градова Србије наводећи да се оно одвија под изговором грађанских протеста, те апеловали на грађане да не наседају на провокације и не врше насиље.
sns logo, SNS
Фото: СНС

У одвојеним саопштењима поручили су да држава неће дозволити да хулигани, екстремисти и политички губитници избора, удружени са страним службама, сруше легитимно изабрану власт, врше насиље и упадају у институције.

Члан Председништва СНС Александар Јовичић поручује да је у овом тренутку најважније да будемо јединствени, разумни и не наседамо на провокације "бандита и фашиста" којима је, како каже, циљ да сруше председника Србије Александра Вучића и Србију "баце на колена".

"Молим све грађане да остану мирни и да, као и до сада, верују политици председника Вучића, својој држави и полицији. Победићемо заједно и овај налет насиља и покушај дестабилизације земље у једном од најтежих тренутака у новијој историји", рекао је Јовичић.

Члан Председништва СНС и градоначелник Зајечара Бошко Ничић, који је већ тридесетак година у политици, каже да је био организатор и вођа бројних протеста, али да никада онима који су га подржавали није дозволио да насилно упадају у институције и физички се обрачунавају са полицијом или било којим политичким неистомишљеником.

"Убеђен да је Србија земља разумних, поштених и часних људи, а не криминалаца, хулигана и фашистичких ''осветника'', желим да као човек и политичар позовем огромну већину разумних људи у нашој земљи да, пре свега игнорисањем хулигана, стану на пут овом злу које покушава насиљем да се дочепа власти", рекао је Ничић.

Како је додао, пропустили су прилику да на демократским изборима изађу и покажу своју снагу, а сада, користећи борбу државе са корона вирсом, покушавају да "огољеним" насиљем насилно преузиму власт.

"Циљ им је, иако то многи не виде, али обични грађани добро осећају и разумеју, да за интересе оних који их финансирају и логистички опремају, ослабе преговарачке позиције Србије и председника Александра Вучића пред све оно што нас ових дана и у будућности очекује", рекао је Ничић и грађанима поручио да је време да, зарад своје деце и будућности Србије, одлучно, али ненасилно, кажу не хулиганству.

Члан Главног одбора СНС Слободан Адамовић је рекао да свако има права на изражавање свог мишљења, али да нико нема права да то ради насилним путем, уништавањем имовине и изазивањем нереда.

Сматра да је апсолутно неприхватљиво позивати се на демократију и право на слободу изражавања, а истовремено се понашати насилнички, бахато и уништавати.

"Желим да позовем све да се понашају смирено и пристојно, јер ово што смо видели није слика модерне Србије, какву заслужујемо и какву градимо. Имам потпуно поверење у државу и убеђен сам да ће се на најбољи могући начин изборити са овом фашистичком идеологијом коју пласирају поједини политичари, који мисле само на сопствене интересе", рекао је Адамовић.

Члан Главног одбора СНС Милош Дангубић оцењује да је застрашујуће што поједини насиље и варваризам покушавају да представе као мирне, грађанске и спонтане протесте.

"Нападају полицајце који свој посао обављају часно и поштено, пале аутомобиле, демолирају Београд, заустављају кола хитне помоћи, разваљују Народну скупштину, ломе локале, уништавају приватну и државну имовину и то је недопустиво", рекао је Дангубић.

Навео је да ово "фашистичко" насиље спроводе агресивни људи који не размишљају о последицама и пандемији корона вируса и апеловао на све да остану у својим кућама како би сачували пре свега здравље.

"Победићемо их пристојношћу и мудрошћу, као и до сада, јер предаја никада није била наша опција", рекао је Дангубић.

Члан Главног одбора СНС Срђан Коларић тврди да иза протеста стоји организована група хулигана и опозиција.

"Једини циљ овог вандализма је покушај дестабилизације Србије са намером да десничарске организације насилно дођу на власт", оценио је Коларић и истакао да је Србија уређена, демократска земља у којој се власт мења искључиво на изборима, а никако насиљем.

Члан Главног одбора СНС Гаврило Ковачевић такође је осудио насиље и уништавање државне и приватне имовине од стране, како је рекао, фашиста којима је једини циљ да наставе да урушавају државу и остварују личну корист.

"Позивам све грађане да не дозволе да их та мизерна групација испровоцира и да наставе да верују у своју државу, брину о свом здрављу и буду одговорни према другима", додао је Ковачевић.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести