СНС: Тадић потписивао, а тражи да влада исправља последице

БЕОГРАД: Српска напредна странка поручила је вечерас да Борису Тадићу није довољно што је лично уговорио раскидни услов у случају објављивања уговора са „Фијатом", него сада критикује Владу Србије и тражи да исправи штетне последице његовог директног преговарања.
SNS
Фото: Dnevnik.rs

СНС у саопштењу наводи да безобразлуку Тадића, који је својим политиканством и катастрофалном политиком довео Србију на ивицу банкрота, нема краја, као и да због њега грађани ни дан данас не могу сазнати шта је потписао са италијанском страном.

"Поручујемо Борису Тадићу, демагогу светских размера, да, пре него што се следећи пут јави, барем извини грађанима Србије због штеточинске политике коју је водио и њених последица због којих и данас испаштају", наводи се у одговору СНС.

Тадић је претходно у саопштењу критиковао владу да од 2012. године, како тврди, није ништа учинила како би се избегла криза у Фијату и угрожавање опстанка те компаније у Србији. Такође тврди да влада није испунила обавезе предвиђене уговором, као што је изградња инфрастуктуре око Крагујевца, а пита и зашто није преговарала о новом моделу возила.

Он наводи и да није тражио да се објави уговор са Фијатом, већ да се започну преговори о објављивању уговора.

(Танјуг)

Тадић: Tражио сам преговоре

БЕОГРАД: Нисам тражио да се објави уговор са Фиатом, већ да се започну преговори о објављивању уговора, како би јавност била упућена у детаље тог уговора и како би се коначно прекинуло са спекулацијама, којима све време манипулишете, саопштио је вечерас председник Социјалдемократске странке Борис Тадић у одговору Српској напредној странци.

Био сам врло прецизан када сам рекао да бисмо ми данас у оваквим околностима те преговоре покренули, али да је то сада одговорност ове Владе, навео је он.

"Уместо што покушавате опет безочним лажима да замаглите истину, боље објасните грађанима због чега ништа нисте учинили од 2012. године да би се избегла криза у Фиату и угрожавање опстанка Фиата у Србији", изјавио је Тадић.Према његовим речима, ова власт није испунила обавезе предвиђене уговором, попут изградње инфраструктуре око Крагујевца за лакши транспорт производа.Зашто Влада није на време именовала чланове управљачих тела са своје стране, без чега није могла да има утицај на процесе у Фиату, иако имамо одређени проценат акција? Зашто Влада није преговарала о новом моделу, без кога је неодржив опстанак аутомобилске производње, упитао је Тадић.

Зашто за пет година ниједном нисте покренули преговоре о доласку и других произвођача аутомобила? Зашто сте донелиЗакон о раду који је смањио права радника, а повећао права послодаваца, додао је он.Прво сте радницима смањили плате и радна права, а потом и званично промовишете Србију као земљу јефтине радне снаге. И то вам је једина инвестициона стратегија, па није ни чудо да су инвестиције и даље мање него што су биле 2011. године, истакао је Тадић.

Уместо да одговорите на питање зашто је вашом неактивношћу и неспособношћу угрожен опстанак инвестиције која учествује са 10 одсто у извозу и од које зависи животни стандард грађана, износите лаж како сам тражио објављивање уговора, истакао је Тадић.

Тачно је да је објављивање уговора раскидајући услов, али је и тачно да сам тражио отварање преговора о објављивању и да таква врста преговора није забрањена постојећим уговором, поручио је он.
 

(ФоНет)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести