(ФОТО, ВИДЕО) СНС У ШАПЦУ ОБЕЛЕЖИЛА 15 година од оснивања ВУЧЕВИЋ: Вратили смо и сачували УГЛЕД СРБИЈЕ

ШАБАЦ: Председник Српске напредне странке Милош Вучевић, рекао је да је 15 година постојања довољан период да се види за шта су способни и какви су резултати постигнути. Како каже, прошли су много тога за ових 15 година, од опозиционе странке, до странке која је вољом народа дошла на чело Србије.
v
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

- Борили смо се са разним изазовима, обновом државе, против пандемије корона вируса, да сачувамо виталност наше привреде, провели смо тешке и потребне реформе и успели смо да сачувамо оно што је натеже било сачувати, а то је мир и стабилност, слободу и независност Србије. Сачували смо и повратили углед Србије. То није било лако, то је резултат свих вас и свих нас - рекао је Вучевић.

Како каже, спаја их све љубав према Србији и да, када се подвуче црта, виде се километри ауто-путева, пруге, фабрике, нове клиничке центре и болнице, школе и обданишта као резултат политичке борбе СНС и резултат рада свих.

Вучевић је рекао да све у трену може да буде упропаштено. Обратио се и конкурентима и политичким противницима, којима је упутио да се зна ко стоји иза њих, а да је то, како каже, највећи политички тајкун Србије, Драган Ђилас.

- Он стоји иза те листе, само се боји да се кандидује. Не сме своје име да стави на ту листу, него се крије иза других - рекао је Вучевић.

Како каже, СНС мора да победи на изборима који су пред њима, додаје да нема продаје, да је ово прво полувреме, као и да немају право на умор.

- Морамо да се боримо за Србију, за свако њено дете, да смо газде у својој кући, а не слуге у туђој кући - рекао је Вучевић, и додао да ће се Србија борити и за правду и за право.


Није било места за све

На свечаност је пристигао велики број грађана.

Због тога у једном тренутку није могло ни да се уђе у халу, која је била препуна, те су и председника Србије сачекали испред.


Свечаности у пуној Спортској хали у Шапцу присуствуje и председник Србије Александар Вучић.

Покушаће да сруше све оно што сте ви стварали својом снагом и енергијом и зато је важно да се боримо, јер нећу да се склањам и правим неутралан, јер бити неутрална и не бити уз своју СНС је злочин према Србији и зато ћу да је подржим својом свим срцем и својом снагом и да се борим са вама, нагласио је Вучић, кога је дочекао велики број људи испред спортске хале у Шапцу, поручио је Вучић у Шапцу.

 

Српска напредна странка основана је 2008. године након што се одвојила од Српске радикалне странке (СРС).

СНС је политичка организација јасног демократског опредељења, чији је циљ спровођење државотворне политике, заштита виталних националних интереса, унапређење људских права, реалан и убрзан економски развој, наведено је на интернет страници те партије.

Странка се залаже за улазак Србије у Европску унију, али и за блиску сарадњу са Руском Федерацијом, Сједињеним Америчким Државама, Кином, Јапаном и земљама трећег света које постају све значајнији носилац светског развоја.

СНС је владајућа политичка странка у Србији од 2012. године.

Први председник странке био је Томислав Николић, а Вучић је на челу странке био 11 година, до маја ове године када се повукао са те функције, а на место председника изабран Милош Вучевић.

Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Вучевић је после ванредне седнице Скупштине СНС на којој је изабран на ту функцију, рекао да се политика СНС неће мењати и да ће и даље бити мотор развоја Србије.

Вучић је тада рекао да док је жив неће напустити СНС.

 

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести