Соботка: Кршење споразума ЦЕФТА за Аустрију несхватљиво

БЕОГРАД:  Председник Националног већа Парламента Аустрије Волфганг Соботка изјавио је данас да је за Аустрију несхватљива одлука Приштине о увођењу царинских такси на робу из централне Србије.
Predsednik Nacionalnog veća Parlamenta Austrije Volfgang Sobotka Foto: Tanjug/video
Фото: Председник Националног већа Парламента Аустрије Волфганг Соботка Фото: Танјуг/видео

"Кршење споразума ЦЕФТА после 12 година је за нас несхватљиво", рекао је за Танјуг Соботка, који данас борави у посети Београду.Он је казао да је током дана имао веома исцрпан разговор са председником Александром Вучићем, за којег каже да је "изузетна појава у политици, државник високог ранга".

Упитан да ли је на састанку било говора о захтеву Косова за чланство у Интерполу, а које Аустрија подржава, Соботка каже да конкретно није било речи о томе."Разговарали смо делимично о свим темама, не конкретно и о питању Интерпола, али јесмо о поглављу 35", додао је он.

Соботка, који је бивши министар унутрашњих послова Аустрије истиче поводом питања Интерпола да је за Аустрију веома важна сарадња у борби против криминала.Истовремено, он оцењује да је сарадња Србије и Аустрије дуга и добра, као и да је последњих година добила нов импулс на економском плану.

"Честитамо Србији на расту, наша предузећа овде добро раде и желимо да пружимо подршку, а сарадњу ћемо још интензивирати и то је неопходно. Желимо да пратимо и подржимо Србију на њеном путу ка Европској унији", закључио је аустријски званичник.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести