Сомбор: Душанка Голубовић градоначелница

На конституитивној седници Скупштине града Сомбора СНС је формирао власт уз подршку пет одборника СРС-а, четири СПО-а и три одборника СВМ-а.

СНС има 30 мандата, од 61 колико чини градски парламент. За председника Скупштине града је изабран др Зоран Парчетић, док је за његовог заменика именован Миодраг Секулић, обојица из СНС-а. Већинском вољом одборника, за градоначелника Сомбора изабрана је Душанка Голубовић, која је тиме постала тек друга градоначелница у вишевековној историји овог града. За њеног заменика изабран је Антонио Ратковић такође из СНС-а.

Нови варошки већници, осим по функцији градоначелнице и њеног заменика су из СНС-а Сава Дојић, Мирослав Ковачић, Антонија Нађ Косановић, Горан Милић, Јован Кеча и др Лазар Рачић као предлог „Треће Србије“, која је била на коалиционој изборној листи са СНС-ом. Осим њих, своје место у ГВ-у добили су и представник СПО-а Владислав Живановић, Силард Јанковић из СВМ-а и Мирко Стригић као представник СРС-а.

У опозицији су СПС са шест одборника, по четири одборника ДС-а и коалиције с листе УГ „Сомбор за све“, три одборника Покрета „Доста је било“ и један одборник ДЗВМ-а. Једини одборник листе „Српско-руски покрет – др Дуња Прокић“, тачније носилац те листе др Дуња Прокић, јавно је подржала избор градоначелнице Голубовић, али је због тајности гласања остало нејасно да ли у потпуности подржава формирану власт или ће се пак придружити опозицији.

М. Мћ.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести