Шпановић: Мере Владе Србије биле одличне и дају резултате

НОВИ САД: Партија удружених пензионера Србије (ПУПС) на републичком и покрајинском нивоу излази на изборе у коалицији са Српском напредном странком, а на локалу је у коалицији санапредњацима у 98 одсто општина и градова – каже за „Дневник” председник Покрајинског одбора ПУПС-а Мирослав Шпановић, пуковник у пензији, који је на седмом месту на изборној листи кандидата СНС-а за покрајинског посланика.
miroslav spanovic, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

У прошлом сазиву покрајинског парламента Шпановић је био посланик и председник Одбора Скупштине Војводине за безбедност. 

– Ми смо први коалициони партнер СНС-а. Напредна странка прво је с нама преговарала о коалицији, а потом с другим политичким странкама. Очекујемо бољи резултат него на прошлим изборима, али велике митинге нећемо организовати ни у Новом Саду ни у Нишу, неће бити завршни митинг како је раније планирано, због здравствено-безбедоносних разлога – навео је Шпановић.

Подсетио је на то да је  на прошлим парламентарним изборима коалиција окупљена око СНС-а освојила 51 одсто гласова. Сматра да је ПУПС је веома добар коалициони партнер, посебно у Војводини, где је пре три године на председничким изборима освојено 57,74 одсто гласова, наспрам Београда, где је резултат био 44,3, а јужно од Саве и Дунава 52 одсто. 

– Питају ме које обећања дајемо у кампањи. Ми више не дајемо обећања. Ми говоримо о томе које ћемо задатке извршити после избора да услови живљења буду још бољи. Треба да нам буду још веће пензије и плате и у јавном и приватном сектору, да имамо још бољи задравствени систем – каже Шпановић. – У пандемији смо показали да смо једна од ретких земаља које су успеле да увек буду корак испред пандемије. Имали смо „ковид-болнице” за око 10.000 људи, што нико у свету није имао. Наши кризни штабови у Београду, Новом Саду и у Војводини су увек били спремни да дају одговоре на изазове да би се корона сузбила. ПУПС је кроз кризне штабове и одлуке својих органа утицао на све људе добре воље да се понашају у складу с мерама.


Скупштина Војводине добро радила

На питање каква би требало да буде Скупштина Војводине која ће се бирати на изборима 21. јуна, Шпановић каже да је уверен у то да ће Скупштина радити још боље него у прошлом сазиву.

– Био сам посланик и у прошлом и претпрошлом мандату и знам како је рађено онда и како је рађено сад. Ова скупштина, под руководством Иштвана Пастора и наших коалиционих партнера, успела је да спроведе све мере које смо зацртали. Ми не дајемо обећања него одређујемо задатке које ћемо извршавати. Мислим да ће наредна Скупштина радити још боље и биће још стабилнија него у прошлом мандату – оценио је Шпановић.


На питање како би оценио резултате ванредних мера Владе Србије, казао је да су мере биле веома добро и на време испланиране и дају одличне резултате. 

– Брига Владе Србије је била велика. Оцену су дали Светска здравствена организација и остали око нас и сви су рекли да су резултати које смо постигли одлични – истакао је наш саговорник. – Веома је важно што смо сачували оне који су били најугроженији, а то су старији људи, односно они о којима највише водимо бригу у ПУПС-у. Нико није остао гладан, нико није остао да није био обиђен и да се није пазило на њега, а било је тешко тако дуго бити у становима, посебно старијима од 65 година. Народ је најсигурнија судија и знаће да оцени резултате.

Е. Марјанов

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести