Срби ће уз Вучића и Српску листу изнаћи најбољи пут

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Српска листа саопштила је да никада напади из Приштине нису прошли а да уз њих не иду напади, како кажу, квази Срба, квази патриота и квази отаџбинара који су више од деценије на власти наводно бранили Косово и Метохију.
kosovska mitrovica mural, Tanjug/Filip Krainčanić
Фото: Танјуг/Филип Краинчанић

Они су, истичу, "бранили" Косово и Метохију тако што су бежали у Румунију кад су у Приштини једнострано пролашавали независност или тако што су дозвољавали да у мартовском погрому нестају српска села, убијају Србе и уништавају српске манастире а да при том прстом нису мрднули.

Ето тако квази отаџбински покрет Славише Ристића, или виртуелну одбори Вука Јеремића без чланова, замишљају да треба да се брани српски народ, или још боље тако што су туђу децу за време своје страховладе слали на сузавац, шок бомбе, гумене и праве метке а они се борили за кафанским столом око свињског и јагњећег печења, наводи се у саопштењу.

Илузорно је, истичу из Српске листе, њима говорити о борби Александра Вучића и Српске листе за српски народ на Косову и Метохији, јер они тај народ никада нису прихватали као свој, јер су се од њега одродили оног тренутка када су молили западне центре да једнострану независност Косова признају, али након избора.

Њима је криво што Срби и Србија држе телекомуникације у својим рукама, што ће држати енергетски систем у својим рукама, што су опстали и постали јединственији него икад, од Лешка до Штрпца, и од Осојана до Кусца, јер сваки српски успех за њих и њихове менторе је пораз, истичу из Српске листе.

Поручују да ће и из последњих претњи Срби уз свог председника Вучића и Српску листу изнаћи, како наводе, најболии пут за овај народ, без њих као и у претходне 23 године, јер нам никада нису помагали, већ одмагали".

А што се броја рођене деце тиче, заборавили су да помену да су се у њихово време деца рађала само у Митровачком породилишту а да се данас рађају у Грачаници и Гњилану, и да је тај број много већи него када су они одлучивали о животу и смрти на овим просторима, јер се тада нису градили клиничко болнички центри нити зграде факултета и Универзитета, већ њихове виле и палате, стоји у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести