Срби на Космету 18. дан на барикадама, постављене и у К. Митровици

БЕОГРАД: Срби на северу Косова и Метохије 18. дан су на барикадама, траже ослобађање својих противправно ухапшених сународника, повлачење специјалних јединица косовске полиције са севера покрајине и повлачење тајних спискова за хапшења Срба.
Фонет/Косово онлајн
Фото: Фонет/Косово онлајн

Приштина јуче није дозволила српском патријарху Порфирију да на административном прелазу Мердаре уђе на КиМ и оде у Пећку патријаршију.

Председник Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић наредио је да Војска и све јединице МУП-а буду у највишем степену борбене готовости, односно приправности до нивоа употребе оружане силе.

Кризни штаб Срба са севера КиМ јуче је поновио да Срби не нападају ни Кфор ни Еулекс, већ да у њима виде заштиту од репресије приштинског режима и специјалаца.

Постављене барикаде и у северном делу Косовске Митровице

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Барикада направљена од неколико камиона натоварених камењем и песком подигнута је током ноћи у северном делу Митровице у улици Књаза Милоша, која са источног моста из јужног дела града, из правца Бошњачке махале води у центар града, преноси РТС.

Подигнута је и барикада на новом мосту који из северног дела Митровице води на магистрални пут Митровица - Рашка.

Барикада у улици Књаза Милоша је прва постављена у градском језгру.

Поред те барикаде може се проћи пешке, али за аутомобиле се користе други споредни путеви.

 Срби на северу КиМ 18. дан су на барикадама, а траже ослобађање својих противправно ухапшених сународника, повлачење специјалних јединица косовске полиције са севера покрајине и повлачење тајних спискова за хапшења Срба.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести