СРБИ СА КИМ О ИСПЛАТАМА: Паметан потез Поштанске штедионице да отвори монтажне експозитуре

РАШКА: Срби са Косова и Метохије оценили су данас као веома паметну одлуку Поштанске штедионице да отвори монтажне експозитуре у непосредној близини административних прелаза и нагласили да то моного олакшава долазак до новца и скраћује пут, посебно онима који долазе из места јужно од Ибра.
TANJUG/ALEKSANDAR NIĆIFOROVIĆ
Фото: TANJUG/ALEKSANDAR NIĆIFOROVIĆ

Један од косовских Срба, са којим је разговарао новинар Танјуга каже да мисли да то што су монтажне експозитуре постављене и близу административних прелаза ка Рашкој доста скраћује пут, јер не морају да иду чак у саму Рашку.

Додаје да је важно и то што нема гужве као у самом граду.

"Мислим да је ово Поштанска штедионица паметно урадила, омогућила људима барем да скрате пут, посебно они који живе у јужном делу, где су банке биле много даље", наводи тај косовски Србин.

Жена која је такође дошла да подигне новац, каже да је деца обично, када су слободна, возе у Рашку а да је овако много лакше јер "кутије" раде 24 сата.

"Овако је лакше. Могу да дођем и поподне, кад ми син дође, довезе ме и за час смо ту и обавимо то што треба", рекла је саговорница Танјуга.

Друга жена наводи да јој је тешко и једно и друго и да иде по новац у банку у Рашку и да га подиже ван КиМ јер има болесно дете и прима социјалну помоћ.

Додаје да не зна да ли да може са њим да долази и да ли може да дође до новца.

Банка Поштанска штедионица је током викенда поставила на простору централне Србије четири монтажне експозитуре у непосредној близини административних прелаза Јариње, Брњак, Кончуљ и Мердаре, како би клијентима са КиМ омогућила континуитет у исплатама новчане готовине, али и обезбедила што ближи приступ благајнама, банкоматима као и осталим банкарским услугама.

То је урађено јер су Срби, услед једностраних и противправних потеза Аљбина Куртија који је од 1. фебруара ове године забранио употребу динара и платни промет Републике Србије на Косову и Метохији, онемогућени да у својим матичним експозитурама на простору покрајине подижу плате, пензије, социјална и сва друга давања која им уплаћује држава Србија, а која су им неопходна за живот и рад.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести