Србија данас: Нови скандал у режији бившег градоначелника

Небојша Зеленовић, бивши градоначелник Шапца који је катастрофално поражен и послат у политичку пензију на изборима 21. јуна, вуче све више потеза очајника, али и понеки потез који здрав разум не може да схвати.
nebojsa zelenovic MC
Фото: mc.rs

Иако је на то обавезан, по одлуци Управног суда, он одбија да закаже нове изборе на 27 бирачких места, дижући панику међу грађанима, и користећи корона вирус да би увео ванредну ситуацију.

Чудним стицајем околности, корона вирус је за Зеленовића постао опасан тек у данима када треба да се озваничи његов пад са власти, али му није био опасан када су организована три велика догађаја, уз учешће више од 1.000 људи, без прописаних мера заштите!

Наиме, и поред јачања епидемије короне у Србији и у целом свету, Зеленовић је, упркос јасним смерницама Завода за јавно здравље, у Шапцу организовао чак три масовна догађаја, без поштовања мера заштите - Ружа Липолиста, коњичке трке и седница Главног одбора Демократске странке.

Разумљиво је зашто је Зеленовићу било толико битно да се баш у Шапцу, па и по цену угрожавања здравља грађана, организује Главни одбор ДС - овај политичар, пошто је изгубио тло под ногама у Шапцу, и заувек завршио своју владавину у овом граду, сада има амбицију, како се шушка, да преузме челну позицију у Демократској странци.

Очигледно, за испуњење ове његове амбиције здравље грађана је мала цена.

Тада Зеленовићу корона није нимало сметала, али зато сада на све начине покушава да помоћу Цовид-19 вируса спречи понављање избора на 27 места, како би само још који дан остао на власти и спречио извршење и више него јасне воље грађана, који су Душану Петровићу и њему поручили да им је време истекло.

Пошто Зеленовић, и поред свега, поседује основну способност логичког размишљања и макар најосновнија сазнања о медицине, поставља се питање да ли он допуштањем масовних догађаја намерно или ненамерно покушао да поспеши ширење овог вируса.

Зеленовић се, иначе, већ три пута оглушио о апеле и процене Градског завода за јавно здравља да пооштри мере у граду. Завод је од њега 20, 23. и 26. јуна тражио да се предузме све како би се вирус сузбио пре него што почне да се шири, али су се Зеленовић и екипа сваки од ова три пута оглушили о савет стручњака.

Очигледно, овај пропали политичар на овај начин "тргује" здрављем Шапчана, користећи њихово здравље и животе као инструмент којим ће покушати да задржи фотељу што је дуже могуће и онемогући долазак на власт Српске напредне странке, која је убедљиво победила на локалним изборима у Шапцу.

(srbijadanas.com)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести