Србија данас: Зеленовић у паници тражи оправдање за предстојећи изборни пораз

Небојши Зеленовићу Шапчани су на изборима јасно поручили да га не желе на челу свог града. 
zelenovic01-tanjug-dragan-kujundzic
Фото: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Ипак, иако је порука јасна, у виду више од 30 хиљада гласова које су дали листи „Александар Вучић-за нашу децу“, Зеленовић се прави да је није чуо. 

Престрављен чињеницом да мора да одступи са позиције власти, на све могуће начине покушава да прекроји вољу грађана. Прво је наредио Градској изборној комисији да поништи изборе, чим је видео да је Српска напредна странка добила чак 12 хиљада гласова више од њега. 

Међутим, превидео је чињеницу да је Србија правна држава, и данас када је Управни суд усвојио жалбу Српске напредне странке на одлуку његовог ГИКа, Зеленовић је ухватила озбиљна паника. 

Било је то јасно и по тону његовог дрхтавог гласа и по збуњеном изразу лица док је престрављен на конференцији за новинаре, у првој реакцији на одлуку Управног суда, замуцкујући најављивао жалбу Уставном суду. 

Јасно му је да је народ изабрао Српску напредну странку да води Шабац путем развоја у бољу будућност. Народна воља се не може мењати, она може само да буде потврђена и додатно ојачана на 27 бирачких места на којима ће избори бити поновљени. 

И то је оно што Зеленовића плаши и тера да смишља начине како би , упркос резултатима избора, задржао власт. У том очајничком покушају спречавају га две ствари: реалност и глас народа.

(Србија данас)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести