Србија шаље 30.000 вакцина АстраЗенека у ЦГ, РС и Кантон Сарајево

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да ће Србија донирати по 10.000 вакцина Астра Зенека Црној Гори, Кантону Сарајево и Републици Српској.
vakcina
Фото: pixabay.com

Брнабић је на аеродрому Никола Тесла, где је са чешким амбасадором Томашом Кухтом присуствовала слању донације од 100.620 Фајзер вакцина Чешкој, казала да је Србија до сада региону донирала укупно 102.190 доза вакцина Фајзер, Спутњик В и АстраЗенека.

Премијерка је казала да је слањем данашње донације Влада Србије испунила обећање које је председник Александар Вучић дао чешком премијеру Андреју Бабишу током недавне званичне посете Чешкој.

"Велико нам је задовољство што можемо да помогнемо Чешкој. Ово је само још један гест солидарности и посвећености нашем пријатељству и партнерству", рекла је Брнабић.

Пожелела је председнику Чешке Милошу Земану, чешкој влади и грађанима да што пре победе корона вирус и да сви заједно, како и у Европи, наставимо нормалан живот и да се економски развијамо.

Брнабић је казала да је у Србији је првом дозом вакцинисано 2.533.844 пунолетних грађана, што је око 47 одсто пунолетне популације, а ревакцинисано је 2.055.471 особа, што је 38 одсто укупне популације.

Додала да је у Србију данас стигло 81.900 доза Фајзер вакцина.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести