Србија данас: Ревизорска комисија опет на делу ухватила Зеленовића

Још се није слегла прашина у вези са афером ненаменског трошења 5 милиона евра из градског буџета града Шапца, а актуелни градоначелник Небојша Зеленовић и његов ментор Душан Петровић, већ су постали актери још једне афере. Као муња ових дана Шапцем је прострујала вест да је Зеленовић опет завукао руку у џеп својих суграђана. Државна ревизорска комисија опет га је ухватила у крађи.
zelenovic01-tanjug-dragan-kujundzic
Фото: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Наиме, у извештају ове комисије за 2019.годину наводи се да је градоначелник Шапца ненаменски потрошио чак два милиона евра из буџета града. Дакле, опет је злоупотребио новац својих суграђана!

Сада је јасно и зашто никада Небојша Зеленовић није покушао да успостави мост сарадње са републичком влашћу на корист грађана Шапца.Осим Јазакија, који је отворио председник Србије Александар Вучић, могао је Шабац да таквом сарадњом добије минимум још две или три инвестиције. Али Дусан Петровиц и Небојша Зеленовић никада нису иницирали ни један разговор у том правцу, никада нису учинили ништа да успоставе контакт са онима који би Шапцу помогли и донели добробит за све, па и за њих саме.

Али за такав акт било би неопходно да им интерес Шапчана буде испред личног интереса. И то нас враћа на почетак приче и злоупотребу новца из градског буџета. А градоначелнику који два пута за четири године од грађана узме укупно 7 милиона евра интерес грађана очигледно није ни тема за размишљање.

Зато апелујемо на све надлежне државне институције да предузму мере из својих надлежности и једном за свагда стану на пут оваквом бахаћењу и лицемерју појединаца који град Сабац уништавају и назадају.

(Србија данас)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести