Шредер: Најлакше, прво примити СРБ у ЕУ, па решавати Косово

БЕОГРАД: Бивши немачки канцелар Герхард Шредер изјавио је данас на конференцији "Wolrd minds" да је најлакше прво примити Србију у ЕУ, па онда решавати питање Косова, на шта је председник Србије Александар Вучић узвратио да се то, нажалост, неће догодити.
sreder
Фото: Танјуг/ Димитрије Гол

"По мом мишљењу, најлакше решење је примити прво Србију и ЕУ, а онда разматрати могуће решење Косова. Да не будем негативан, мислим да је Србија на веома добром путу", рекао је Шредер, а преноси "Блиц".

Он је истакао и да када је реч о економском делу, Србија испуњава све услове, а неке и изнад задатих критеријума.

Шредер је то рекао, током разговора на скупу "World minds" са председником Србије Александром Вучићем, који води директор "Рингиера" Марк Валдер, на Валдерово питање како му изгледа питање Косова, пошто "председник Вучић каже да смо изгубљени".

Председник Србије је, на питање Валдера где смо тренутно кад је реч о Косову, рекао да смо "сви изгубљени у времену и простору".

"Рећи ћу вам искрено, разговарали смо о томе скоро пет сати и онда сам добио поруку: Морамо да убрзамо решење, да појачамо напоре да решимо питање Косова. Приштина не може да се консолидује без Србије, а ми ћемо урадити најбоље што можемо да сацувамо мир и стабилност", рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести