СРПСКА ЛИСТА: Курти не само да не спроводи договорено, већ вређа посреднике у дијалогу

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Српска листа саопштила је данас да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти уместо да почне да спроводи обавезе Приштине на шта се обавезао у Бриселу, и формира Заједницу српских општина што је договорено 2013. и 2015. године, сваког дана терорише српски народ а уједно и пркоси читавој међународној заједници вређајући чак и посреднике у дијалогу.
srpska lista
Фото: Tanjug, arhiva

Курти, за кога Листа наводи да је лицемер и антисрбин, говори о српским парламентарним изборима, очигледно незадовољан резултатима, и величанственом победом Српске напредне странке односно политике Александра Вучића.

"Очигледно је желео друге победнике ових избора који ће остати у опозицији. Ово је уједно и јасна порука целом српском народу кога Курти жели на власти у Београду, оне исте који су га противзаконито пустили из српског затвора", а наводи се у саопштењу.

Додаје се да Курти, који је Србима са КиМ по трећи пут ускратио право гласа, у нади да ће "спречити Србе да подрже Српску напредну странку и Александра Вучића, и тиме још једном покажу коме верују и чију политику следе, говори о ни мање ни више о регуларности избора".

"Онај исти чији режим свакога дана крши основна људска права српског народа, отима му земљу, бањско лечилиште, имања, преорава чак и гробове, говори о поштовању закона и владавину права, 'ко о чему, лопов о поштењу' стара је изрека", наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести