Српска листа: КУРТИ НИЈЕ УСПЕО да испровоцира Србе и себе представи жртвом

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Српска листа оштро је вечерас критиковала премијера привремених приштинских институција због његове ненајављене посете Северној Митровици на Видовдан, наводећи да је Курти морао да се врати одакле је дошао, повијеног репа, јер није успео да испровоцира Србе и себе представи жртвом.
srpska lista
Фото: Tanjug, arhiva

''Као шумокрадица, или лопов кад крене у крађу, окружен десетинама до зуба наоружаних послушника, Аљбин Курти је дошао на обод севера Косова и Метохије, тачније обод Косовске Митровице како би на делу показао главном посреднику Европске уније, господину Мирославу Лајчаку и високом представнику Европске уније Жозепу Борељу како изгледа деескалација на терену'', наводи се у саопштењу Српске листе.

Како он мисли да треба да изгледа смиривање тензија је, како наводе, тако што поред стотина већ постојећих на север, довуче још више десетина других до зуба наоружаних параполицијских јединица које су све нелегално присутне на северу.

''Неки би рекли снажан шамар у лице међународној заједници, и још једна претња Србима на Косову и Метохији, а шта ће рећи међународна заједница видећемо. Ко ће сада бити друга страна одговорна за ову провокацију?'', упитали су из Српске листе.

Док српски народ, како додају, у миру, без икакве помпе, уз молитву, угрожен од антисрпског режима Аљбина Куртија обележава национални и верски празник Видовдан са мислима на свакодневни терор који трпи и размишљајући о својој неосновано ухапшеној браћи који данас страдају као многи јунаци пре њих, дотле Курти жели да сакупља јефтине политичке поене глумећи неког лидера у покушају, и својим бирачима уместо плата, радних места и економског развоја нуди сукобе, бруталност, кршење права и слобода српског народа.

''Шта је за циљ имала данашња посета Аљбина Куртија у мешовитом насељу у коме дужи временски период нема инцидената између Срба и Албанаца осим да Курти помисли да је велик и јак, наравно, када је у друштву десетина до зуба наоружаних послушника који ни сами не знају разлог овог Куртијевог излета који је засигурно доказ Куртијеве окупационе идеологије'', додаје се у саопштењу.

Пар сати касније, како наводе из Српске листе, Курти је морао да се врати одакле је дошао, повијеног репа, јер није успео да испровоцира Србе и себе представи жртвом.

''А ми смо остали своји на своме, у својим кућама, на својој земљи, чекајући још много Видовдана са својим комшијама да опстанемо и останемо као што су и наши преци, јер Курти није једини окупатор који је био на овој земљи, али је отишао као што су и сви пре њега'', додаје се у саопштењу.

Аљбин Курти боравио је данас у ненајевљеној посети у насељу Брђани у Северној Митровици, а у његовој пратњи је примећен велики број припадника полицијских снага, преноси Љајми.

Посета, како наводи приштински портал, није објављена у дневном реду кабинета премијера.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести