Српска листа: Малтретирање Срба на КиМ хитно да престане

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Српска листа затражила је данас, после упада припадника РОСУ у Штрпце, да хитно престане малтретирање Срба на Косову и Метохији, а од међународних иституција реакцију и заштиту српског народа.
Srpska lista  Foto: Srpska lista
Фото: Српска листа

"Полиција Косова је јутрос извршила још један, шести по реду, упад на неколико локација у општини Штрпце. Овог пута изговор за акцију је наводно уклањање видео надзора које је, по ономе што пише у судском налогу, видео надзор контролисан од стране ''илегалних'' структура", наводи се у саопштењу Српске листе.

Чињеница да је акција спроведена на велики празник, сеоску славу Штрпца Светог Јована, потврђује да је у питању чисто политичка акција косовских институција уперених против српског становништва у тој општини, истичу у Српској листи.

"Шеста акција и готово увек на неки велики празник или значајан за Србе датум је кап која је прелила чашу препуну незадовољства мештана Штрпца", стоји у саопштењу.

Током акције додатно је извршен претрес просторија Привременог органа Штрпца, Основне школе ”Шарски Одред” на Брезовици, као и телевизије Херц у Штрпцу.

"Српска листа, осим осуде свега што се данас дешава у Штрпцу, тражи да малтретирање Срба на Косову и Метохији хитно престане, јер ће Срби бити приморани да искористе све начине да се супроставе оваквом шиканирању нашег народа", поручује се у саопштењу.

Захтевају, такође, и реакцију међународних институција и заштиту нашег народа, ако постоји искрена намера да Срби опстану на овим просторима, јер је ово "директан удар и намера да наш народ под притиском напусти своја вековна огњишта".

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести