Српска листа: Покренута је кампања напада на СЛ

СЕВЕРНА МИТРОВИЦА: Срамотно је колико поједини локални самозвани аналитичари поседују елементарно непознавање правила рада и доношења одлука у косовској скупштини, саопштила је синоћ Српска листа, поводом написа о томе да се не оглашавају када је на дневном реду расправа о спорном закону "о заштити вредности ОВК" и о томе каква је улога СЛ у парламенту.
Srpska lista  Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Српска листа истиче да је “обрнуто пропорционално самопоуздању тих аналитичара да о нечему што појма немају, причају као навећи стручњаци, као и жељи појединих медија да их цитирају”.

“Ти активни квази-аналитичари и представници локалног цивилног сектора, у сарадњи са добронамерним медијима, који се финансирају из истих земаља, који по правилу нису активни и ћуте на све нападе на Србе, покушавају да нападима на Српску листу себи обезбеде боље позиције и додатну сигурност из страних извора”, наводи у саопштењу Српска листа.

Наглашава се да није ни чудо што је покренута кампања напада на Српску листу и легитимне представнике Срба с КиМ, јер је у позадини жеља да Српска листа својим присуством на седници скупштине и гласовима против да кворум за одлучивање и доношење закона који су противни интересима српског народа.

Српска листа подсећа, како каже, и те стручњаке и јавност да је седница и прекинута због недостатка кворума и да је доношење закона неизвесно због тога.

"Ми смо о том закону о некаквој заштити вредности ОВК своје мишљење више пута јавно показали, неретко и у центру Приштине на седницама Владе, и за разлику од тих активних квази-аналитичара, трпимо страшне притиске и монтиране поступке. Члан Председништва Српске листе Иван Тодосијевић гоњен је због изречене истине о Рачку и зато што бранимо искључиво интересе српског народа, а не личне и интересе страних финансијера. Тада ти активни стручњаци нису тако активно стали у одбрану Ивана Тодосијевића”, кажу у Српској листи.

Закључују да, колико су ти аналитичари поуздан извор информација, поред овог елементарног незнања, говори и податак да су својевремено прогнозирали пораз Српске листе, и надали се успеху нејединства.

"На срећу заштите српских интереса, и тада је Српска листа освојила 99 одсто гласова Срба с КиМ, а њих (којих је, дакле, целих један одсто) разочарала", навела је Српска листа.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести