Српска листа: Шовинистичка фарса да се одбију гласови Срба

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Резултат политичких калкулација, чији је део и шовинистичка фарса са бројањем гласова расељених Срба у скафандерима коначно је показао шта је имао за циљ усвајањем одлуке Изборног панела за жалбе којим се одбијају сви гласови расељених Срба, саопштила је Српска листа.
s
Фото: Youtube Printscreen

"Подсећамо јавност да је исти панел за жалбе захтеве за поништавањем ових гласова већ два пута одбио, а да су након што је постало јасно да скоро сви ти гласови припадају Српској листи, у Приштини дошли на идеју да те гласове пониште и тиме најстрашније прекрајају вољу гласача, и то оних који су након насиља на Косову и Метохији расељени у централну Србију", указује СЛ у саопштењу.

Та странка оцењује и да одлука да се расељеним Срба не дозволи право да бирају ко ће заступти њихове интересе и борити се за њихов повратак је искључиво политички мотивисана и нема никаквог правног упоришта.

"Посебно ако сви добро знамо да су гласови расељених увек долазили на исти начин, али овог пута је очигледно да је потребно показати расељеним лицима да нису добродошли и да као Срби могу рачунати да се њихова права неће поштовати", навела је СЛ.

Они су истакли да чак и са овим политичким насиљем Српска листа и даље у својим рукама има свих десет мандата, а на основу демократски изражене воље српског народа.

Изборни панел за жалбе и представке (ИПЖП) наложио је 11. новембра Централној изборној комисији да поново преброји 1.472 бирачка места и да из коначних резултата косовских ванредних парламентарних избора избаци гласове који су стигли из Србије.

Гласови из Србије избачени су на захтев коалиције НИСМА - Алијанса Ново Косово. Незадовољне стране имају право да се жале Врховном суду у року од 24 часа, који потом има 72 сата да донесе одлуку о жаллбама, пренео је Косово онлајн.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести