Српска листа: Регуларни услови или не признајемо резултате

БЕОГРАД:  Акције Приштине на административним прелазима очигледан су покушај да се интерно расељена лица из централне Србије спрече да гласају на КиМ, кажу у Српској листи и поручују да неће прихватити резултате избора уколико се не обезбеде регуларни услови за гласање свима који то право имају. 
Glasanje u Pasjanima na KiM  Foto: Tanjug
Фото: Гласање у Пасјанима на КиМ Фото: Танјуг

"Овим Приштина пружа директну подршку оним ''квазисрпским'' странкама којима не одговара да се интерно расељена лица, користећи своје право, изјасне за чврсте инстуционалне везе Срба са КиМ са државом Србијом", саопштила је Српска листа. 

Српска листа захтева од надлежних да интервенишу и пусте у нормалан рад све административне прелазе и поручују да "неће прихватити резултате избора уколико се не обезбеде регуларни услови за гласање свима који то право имају". 

Административни прелаз Јариње затворен је за саобраћај око 12 часова, тако да возила из правца Рашке не могу да уђу на КиМ.У косовској полицији кажу да је реч о проверама, јер су, кажу, добили пријаву о постављеној експлозивној направи, те ће специјални тимови извршити проверу те информације.

Иначе, у колони се налазе возила и четири аутобуса са интерно расељеним лицима са КиМ, која су пошла на гласање на север Косова и Метохије.Према РТК, програм на српском језику, ухапшен је возач једног од аутобуса, као и два интерно расељена лица из Крагујевца.

РТК је такође објавила, позивајући се на РТВ плус, да је више од стотину расељених лица из Јагодине, Смедерева, Београда и других места из централне Србије, који су се упутили на гласање у општину Ново Брдо, заустављено данас преподне на административном прелазу Бела Земља.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести