СРПСКА ПРОТИВ САНКЦИЈА РУСИЈИ Додик: Путин брани суверенитет свог народа

КАЗАЊ: Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је вечерас да је против увођења санкција Русији, додавши да руски председник Владимир Путин "брани суверенитет свог народа и поштује територијални интегритет Босне и Херцеговине".
d
Фото: Printscreen/Instagram/mdodik.official

Срести Путина, без обзира шта рекли ови на Западу, велика је привилегија. Не желим да причам са званичницима који желе да нам наметну да уведемо санкције Русији. Путин брани суверенитет свог народа и поштује територијални суверенитет и интегритет БиХ, рекао је Додик у интервјуу РТРС-у током посете Казању.

Он је додао да Република Српска "не жели било коме да наметне било шта", истакавши да мора да се пронађе начин за коегзистенцију јер, како је истакао, сукоб није решење.

Додик је поручио да не жели да разговара са онима који "желе да намећу решења у БиХ, већ са искреним пријатељима који разумеју позицију Српске и не траже ништа заузврат".

Истакао је да председник Русије никада није био против муслимана у БиХ, упркос томе што су, како каже, ''муслимани под утицајем странаца''.

Проблем муслимана у БиХ, у политичком смислу, јесте што су постали потпуни поданици америчке политике. Њихов однос са Русијом није проблем Путина и муслимана у БиХ, него то што се утркују када ће и како увести санкције Русије. Ми то нисмо прихватили и немамо такав проблем, зато нас овако једнако у Татарстану и Русији и гледају. Политичка инструментализација, након распада Југославије довела је до тога да нам историја сукоба у прошлости није дозволила заједничку будућност. Они желе да њима неко донесе неку врсту победе, рекао је Додик.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести