ССП Нови Сад тражи увид у Елаборат о штети на згради Скупштине АПВ

НОВИ САД:Градски одбор Странке слободе и правде (ССП) Нови Сад, саопштио је данас да новосадске власти већ три месеца одбијају да признају да су током ископавања подземне гараже оштетили зграду Скупштине Војводине, као и да Елаборат о насталој штети и мерама санације Факултета техничких наука, како тврде, није видео нико ван Српске напредне странке.
SSP Foto: SSP
Фото: ССП Фото: ССП

У саопштењу ССП наводи се да неће дозволити да се проблем оштећења на згради Скупштине Војводине реши "с мало глет масе и јупола", и тражи се да се грађанима омогући да имају увид у Елаборат о насталој штети.Та странка пита зашто су грађани Новог Сада о јединој верзији Елабората могли да чују само у саопштењу Покрајинске владе, а не од Града, као даваоца концесије и због чега Управа заједничких послова послова већ више од месец дана одбија да Новосађанима покаже спорни Елаборат.

Покрајинска влада саопштила је јуче да су радови на санацији оштећења дела зграде Скупштине Аутономне покрајине Војводине, насталог услед изградње јавне гараже у непосредној близини, завршени за 12 дана, као и да је те радове, вредне 841.750 динара, финансирао инвеститор изградње јавне гараже "Гаража Бановина". Како је наведено, након што је у децембру 2022. године Факултет техничких наука - Департман за грађевинарство и геодезију израдио Елаборат о насталој штети и мерама санације, надлежна Управа за заједничке послове покрајинских органа закључила је са инвеститором уговор о извођењу радова на санацији оштећења.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести