Стаматовић: Још без одлуке о изборима

БЕОГРАД: Председник странке Здрава Србија (ЗС) Милан Стаматовић изјавио је да ће та партија, због одговорности према својим бирачима, учествовати на локалним изборима у целој Србији, а да ће накнадно одлучити о учешћу на парламентарним.
milan stamatovic, medija centar
Фото: mc.rs

Стаматовић је за Данас рекао да ће одлука о томе бити донета кад се распишу парламентарни избори.

Нема разлога да журимо, нити смо под било каквим притиском, већ желимо да пратимо ситуацију и да сачекамо да се распишу парламентарни избори, објаснио је он.

Стаматовић је одбио да коментарише изјаву председника Српског патриотског савеза (СПАС) Александра Шапића о томе да су одлучили да на изборе изађу без ЗС.

Ако је Шапић то изјавио, онда је то тако. То је њихов избор и не бих то да комнтаришем, рекао је Стаматовић, који је са Шапићем крајем децембра уговорио сарадњу две странке и заједнички наступ на локалним изборима.

Шапић је у петак саопштио да СПАС самостално излази на парламентарне изборе, а да се са Стаматовићем "изгледа није разумео, јер је приликом првог разговора са њим схватио да је ЗС донела одлуку о изласку на те изборе, коју би само формално требало да потврде њени страначки органи".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести