Стефановић: Док нема насиља нека се окупља ко хоће

БЕОГРАД: Потпредседник владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је поводом скупа дела опозиције окупљене у Савезу за Србију који се вечерас одржава у Београду, да су ширене лажне вести да власт спрема провокације и истакао да на улицама нигде нема полиције.
nebojsa stefanovic
Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

"Догод нема насиља нек се окупља ко како хоће. Нека шетају, вређају, нема било какве негативне реакције према њима, нити их ко спречава, нити има полиције, ни кордона, а ни сузавца, све оно што су они радили", рекао је Стефановић за ТВ Пинк.

Он је истакао да нема ниједног униформисаног полицајца на улицама тамо где се они налазе, као ни саобраћајца. 

"Нема потребе да то радимо. Нисмо ми они. Кад су они били тад су били водени топови, тад је био сузавац. Тад нисте могли да се окупите да полиција неког не туче или полива водом усред зиме", рекао је Стефановић.

Пет година, како је додао, влада потпуни мир и полиција никога није ударила, а они, како је рекао, "праве алиби да би покрили своју причу о насиљу и измишљају".

Стефановић се осврнуо на наводе организатора скупа о броју учесника, оцењујући да они не смеју да кажу број, па зато кажу да је био испуњен цео плато испред Филозофског факултета.

Стефановић је додао да се зна колики је плато испред Филозофског факултета и закључио да према полицијским проценама, ако по квадратном метру може да стане три човека, овде може да има између 1.500 и 1.600 људи.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести