Стефановић: Хоће да отму Видовдан, хвала Гренелу на лекцији Приштини

БЕОГРАД: Потпредседник Владе Србије и министар одбране Небојша Стефановић захвалио је данас бившем специјалном изасланику САД за дијалог Београда и Приштине Ричарду Гренелу за честитке које је упутио Србима поводом прославе Видовдана и за "лекцију Приштини о највећем српском празнику".
Ministar odbrane Nebojša Stefanović, Foto: Tanjug/video
Фото: Министар одбране Небојша Стефановић, Фото: Танјуг/видео

"Навикнути да живе од лажи и на фалсификатима, Вљора Читаку и Беџет Пацоли покушавају да отму и Видовдан!? Добро је што више не мора само Србија да их хвата у крађи", навео је Стефановић на Твитеру.

Гренел је јуче честитао српском народу Видовдан, један од највећих српских празника, а на то је реаговала бивша амбасадорка тзв. Косова у Вашингтону Вљора Читаку.

Читаку је као одговор на Гренелову објаву написала на Твитеру да Косовска битка тешко да је била српска битка, већ да се у њој, како Читаку тврди, "балканска" војска борила против Османлија.

Огласио се и бивши косовски министар спољних послова Беџет Пацоли, који је Гренелу поручио да "није добро информисан".

"Ово није била српска битка. То је била битка Балканског савеза против Османлија на Косову. Историјске чињенице", написао је Пацоли.

Гренел је након тога оценио да се Читаку сувише лако нађе увређеном и позвао је да је боље да "пружи руку" јер људи желе посао и решења.

"Мора да је исцрпљујуће када у свему проналазите разлог за бес. Људи желе посао и решења - пружите руку", навео је Гренел на Твитеру.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести