Стефановић: Корнети супериорно оружје

Потпредседник Владе Србије и министар одбране Небојша Стефановић изјавио је вечерас да ће противоклопне ракете "Корнет“, које су пре два дана испоручене из Русије, бити монтиране на домаће борбено оклопно возило "Милош“ и друге оклопне транспортере, чиме ће Војска Србије стећи нове способности.
Ministar odbrane Nebojša Stefanović, Foto: Tanjug/video
Фото: Министар одбране Небојша Стефановић, Фото: Танјуг/видео

Како се наводи у саопштењу из Министарства одбране, противоклопне ракете "Корнет“, чија је испорука договорена током састанка председника Србије и Русије Александра Вучића и Владимира Путина у новембру у Сочију, представљају један од најсавременијих вођених система наоружања, домета од осам километара, који ће додатно оснажити Војску Србије.

"Видећете их ускоро у нашим јединицама. Највећим делом биће монтиране на наша возила, пре свега на 'Милош', али и на неке друге оклопне транспортере, чиме ће фактички дати нову способност Војсци и чиме ће наши војници бити још ефикаснији у одбрани земље“ рекао је министар Стефановић за телевизију Пинк.

Како је објаснио, „не постоји ниједан тенк, нити оклопно возило које би могло да нам запрети, а да ми са оваквим системом не можемо да узвратимо више него адекватно“.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести