Стефановић: На Главном одбору СНС о циљевима, изборима, посети Путина

БЕОГРАД: Потпредседник СНС и министар полиције Небојша Стефановић каже да се на седници проширеног Главног одбора странке вечерас разговарало о различитим темама које су значајне за наше грађане и за то како да унапредимо економију, али и како да сачувамо мир и сигурност, те да је било речи и о изборима. 
stefanovic, tanjug
Фото: Tanjug D.Kujundžić arhiva

Како је навео, седници је присуствовало и више од три хиљаде људи из странке из целе Србије, које је, додао је, интересовало шта ће странка и држава предузети да се боље живи, а који су такође, приметио је, били веома задовољни што могу да питају председника све што их интересује. 

"Важно је да је председник представио план о томе шта планирамо да урадимо, како да доведемо још инвестирора у земљу, коју ћемо нову фабрику да отворимо, шта је важно у погледу стабилности и шта је потребно да ми урадимо. И, наравно, како СНС није самозадовољна странка, потребно је још више да радимо и да будемо упорнији у остваривању циљева које смо поставили", рекао је Стефановић за Прву ТВ. 

Упитан да ли је било речи о евентуалним ванредним изборима, Стефановић је рекао да о свему треба да се размисли и да треба гледати шире интересе, а не само странке. 

"Ми смо увек спремни за изборе, али је питање да ли је то у овом тренутку добро за Србију", рекао је Стефановић, доидајући да тренутно обилазе страначке одборе по Србији, а да ће кад буду имали конкретно мишљње и сазнање о томе шта је најбоље за Србију, обавестити о томе јавност. 

"Желимо да у разговору с народом да дођемо до најважнијих ствари", поручио је Стефановић. 

Фото: Седница Главног одбора странке Фото: Твитер

Говорећи о предстоијећој посети руског председник Владимира Путина, који у Београд долази 17. јануара, Стрефанових је рекао да смо за тај дочек спремни, а да је полиција спремна да поружи пуну сигурност свим грађанима који буду ишли ка храму Светог Саве. 

"Потпуно смо спремни да безбедносно заштитимо сваког нашег грађанина, као инашег госта", рекао је Стефановић, намопињући да је значаја те посете исзузетан, да је то увек тако кад је реч о најзначајнијим политичарима и државницима који нам из света долазе, те да је уверен да ће и та посета значајно допринети проширењу међсубоних односа две земље, посебно на пољу економске сарадње. 

Спремни да заштитимо све грађане и наше госте 

Свакако је Путинова посета важна тема за нас зато што чекујемо долазак већег броја људи и наравно да смо свесни безбедносних импликација које то носи, рекао је вечерас потпредседник СНС и министар полиције Небојша Стефановић, те поручио: "Потпуно смо спремни да безбедносно заштитимо свакога и пружимо сигурност свима грађанима Србије и нашим гостима".

Он је за Прву ТВ, а након проширеног састанка ГО странке пренео да је полиција спремна да испуни сваки задатак и да високе државне званичнике какав је председник Путин дочека на најбољи могући начин, да пружи пуну сигурност и безбедност као и свим грађанима који буду дошли тог 17. јануара и "колонама које буду ишле ка Храму светог Саве где ће у 19:00 сати бити скуп".

"Потпуно смо спремни да безбедносно заштитимо сваког и пружимо потребну сигурност свим грађанима Србије и нашим гостима", поручио је Стефановић. 

Како је навео, увек је важно када нас посећује председник једне од најважнијих држава света, која је пријатељска и додаје да ће разговори који ће се водити имати утицаја на нашу економску и политичку будућност. 

"Имали смо већ прилике да обезбеђујемо велике посете председника различитих држава света, премијере који су долазили из Европе, Кине, све који су били наши најзначајнији гости 2017. и 2018. године", поменуо је Стефановић додајући да ће посета Путина имати за последицу даље унапређење односа две земље. 

Додао је и да ће се разговарати и о томе шта још можемо да унапредимо у економији, расту инвестиција, јер, како је приметио, квалитетнији живот је оно што мотивише људе и у Србији и у Русији и у сваком другом делу света.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести