Стефановић најавио тужбу против Шешеља

Министар одбране Србије Небојша Стефановић најавио је данас да ће у понедељак поднети тужбу против лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља због тврдњи да он стоји иза убиства адвоката Драгослава Огњановића и да је налогодавац тог злочина.
Ministar odbrane Nebojša Stefanović, Foto: Tanjug/video
Фото: Министар одбране Небојша Стефановић, Фото: Танјуг/видео

Све што је рекао у вези са тим је најтежа лаж и не пада ми на памет да се бавим њеним садржајем, а нарочито не Шешељевим мотивима да такве лажи изговара. Тиме ће се бавити тужилаштво и наше правосуђе и то већ од понедељка, када ћу поднети тужбу против Војислава Шешеља због ових монструозних оптужби у којима нема ниједне истине, наводи се у писаној изјави Стефановића.

Дубоко верујем у професионалност нашег правосуђа и очекујем да ће поступити брзо и ефикасно, чиме ће правна држава ставити тачку на лажи које се шире кроз јавни простор и угрожавају моју и безбедност моје породице, истакао је он.

Да је Шешељ особа која се ичега стиди, указао је Стефановић, рекао бих му само: "Срам те било", али није тако.

Једино што је тачно у мору његових лажи које износи јавно је да ће неко морати у затвор - или он, или ја - а ја сам више него уверен да ће одговарати онај ко засипа јавност лажима. До сада, нажалост, без последица, констатовао је Стефановић.

Зато позивам тужилаштво да одмах, без одлагања, реагује и испита све Шешељеве лажне оптужбе, како иза њих не би остала ниједна сумња, ниједан разлог да их било ко било када понови, а да буде кажњен онај ко их је изрекао.

Сви који су износили оптужбе на мој рачун о некој мојој измишљеној завереничкој и криминалној улози завршили су као најобичнији лажови и сплеткароши, који само у хаосу и лажима виде шансу за себе, за своје послове и каријере. И Шешељ ту неће бити изузетак, закључио је Стефановић.

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести