Стефановић: Није повећана приправност полиције

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић демантовао је да је, због протеста обуставом саобраћаја подигнута приправност интервентних јединица.
Stefanović i Skot Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

„Нема никакве подигнуте приправности, редован је број људи на улици, углавном саобраћајних полицајаца“, рекао је Стефановић на ванредној конференцији за новинаре сазваној поводом протеста због високе цене горива, на којој је оне који у томе учествују упозорио на законске последице које могу имати.

Он је поручио да је Влада Србије увек спремна да разговара о свим темама, "али не под притиском улице, да неко са улице диктира како", а оптужио је опозицију да организује протесте, јер у њима "учествују директно и неки функционери опозиционих политичких странака"

„Желим да верујем да дизање интервентних јединица полиције у стање приправности сутра ујутро од четири сата нема везе са протестима“, написао је на твитер налогу председник Покрета слободних грађана (ПСГ) Саша Јанковић.

Јанковић је потом, у другом твиту, појаснио да "приправност" значи спремност на акцију, али без изласка на београдске лице сем "ако се угрози јавни ред и мир".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести