Стефановић: Нови припадници МУП повећаће безбедност грађана

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је, на свечаности уручења решења за пријем у стални радни однос у МУП дипломцима Криминалистичко - полицијске академије, да се они сада налазе у служби свих грађана Србије и да су светла тачка МУП-а и целе земље.
stefanovich_cvetkovich
Фото: Танјуг (Видео)

Стефановић је обраћајући се дипломцима, којих је на свечаности било 272, казао да не постоји веће задовољство за њега као министра од присуства започињању каријере младих припадника МУП-а.

Министар је рекао да је за годину и по дана у МУП примљено 456 оних који су завршили Криминалистичко-полицијску академију, 521 полазника Центра за основну полицијску обуку (ЦОПО) и 96 ватрогасаца.

"Више од хиљаду нових припадника МУП-а ће сигуран сам повећати безбедност грађана Србије", рекао је Стефановић.

Фото: FoNet

Он је навео да је посао припадника МУП-а више позив, јер захтева огромну одговорност и максималну посвећеност.

Поручио је младим дипломцима да од сада раде у служби свих грађана, да треба да буду сваком на услузи и да поступају по закону.

Како је навео, испред њих је тежак пут, али и пут велике захвалности свих оних којима кроз каријеру буду помагали.

Међу 272 дипломаца налази се и 96 ватрогасаца, а њима је Стефановић поручио да су драгоцени и да се налазе међу најхрабријима у Србији.

Фото: FoNet

Додао је и да су ватрогасци део МУП-а којима се сви највише обраћају будући да директно утичу на спашавање живота.

Најуспешнијих девет студената је лично од министра примило решења за пријем у стални радни однос, а један од њих, Бојан Чековић у име студената је дао обећање да ће својим радом и залагањем сви запослени оправдати поверење и поштовати правила службе.

Министар је, након свечаности поводом уручења решења за пријем у стални радни однос у МУП дипломираним студентима Криминалистичко-полицијске академије, истакао да се запошљавање врши у складу са потребама МУП-а, као и да је академија установа отвореног типа, коју може да упише и 500, хиљаду студената, али каже министар он не може све да их запосли.

"Примљени су они за којима МУП има потребу, али није реално да ће свако ко заврши Академију имати гарантован посао", рекао је Стефановић и истакао да су сви они који су посао добили у сталном радном односу.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести