Стефановић: Нови велики пакет мера за унапређење изборног процеса

БЕОГРАД: Влада Србије ће на следећој седници, можда већ ове недеље, усвојити нови велики пакет мера за унапређење изборног процеса, мимо измена закона, најавио је данас функционер СНС и потпредседник владе Небојша Стефановић.
stefanovich_izj01
Фото: Танјуг (Видео)

"Поред овог закључка који је влада усвојила јуче на седници, ми ћемо већ на следећој седници владе, могуће већ ове недеље, имати још један велики пакет мера који ће фактички подржати све оно што можемо одмах да урадимо, мимо промене закона. Обавезали смо се да у најкраћем року неке ствари применимо", рекао је Стефановић гостујући на О2 ТВ.

Не прецизирајући о којим мерама је реч, Стефановић је напоменуо да ће за друге ствари бити потребна промена закона, што не може да се уради за две недеље."Хоћемо посланицима да дамо довољно времена, јер они имају последњу реч и хоћемо да ти закони буду донети у неком разумном року, а то је рок од 60 дана", казао је Стефановић.

Додао је ће се ићи и на измену Закона о Агенцији за бробу против корупције, затим измену Закона о финансирању политичке активности и других важних закона да би се, каже, имплементирало све што предвиђају мере.Промена изборних услова, каже Стефановић, не значи попуштање пред притиском дела опозиције, већ показује жељу владе и странака владајуће коалиције да поправе оно што је управо садашња опозиција оставла.

"Ови изборни закони су резултат њиховог рада од 2008. до 2012. године и мени је увек било чудно зашто критикују законе, регулативу и оквир које су нама оставили, говорећи да је то најбоље, демократско достигнуће, до пре неколико година", рекао је Стефановић.

Како је рекао, избори 2012. године су одржани по истим законима, на идентичан начин, али, су, каже, били мање демократски, јер тада "није било телевизија које су могле да пренесу реч опозиције", и додаје да он као председник Београдског одбора СНС није могао да се појави ни на Студију Б.

"Ми желимо да се понашамо другачије, да будемо одговорни и, када се у друштву поведе расправа о томе, не да некоме излазимо у сусрет, или чинимо услугу, већ да учинимо нешто што је добро за грађане", рекао је Стефановић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести