Војска и МО: Надлежни да реагују на позиве на крвопролиће

БЕОГРАД: Министарство одбране и Војска Србије најоштрије осуђују позиве који им се упућују а у којима се од њих тражи да се понашају супротно законима, те очекују да надлежни органи одмах предузму мере да се сви који својим изјавама позивају на сукобе и крвопролиће суоче са законом.
Ministarstvo odbrane
Фото: Dnevnik.rs

У саопштењу којим реагују на, како кажу, изјаве неодговорних појединаца, припадници Министарства одбране и Војске Србије поручили су 

грађанима Србије ће чувати земљу и народ и да своје мисије и задатке обављају искључиво у складу са законском регулативом у свему поштујући војничку хијерархију, те да се то неће променити.

Као једна од институција у коју годинама уназад грађани имају највеће поверење, наставићемо да предано радимо на извршењу свих поверених задатака на добробит државе и свих грађана Србије, поручују у саопштењу. 

Лидер Двери Бошко Обрадовић данас је на свом Твитер позвао 

Војску и МУП да ухапсе председника Србије "због кршења Устава, гажења председничке заклетве и нарушавања територијалног интегритета и суверенитета државе Србије", реагујући тако на изјаву председника Вучића да се он залаже за разграничење с Албанцима на Косову и Метохији. 

Фото: Tanjug

Стефановић осудио позив опозиције на пуч и крвопролиће

Потпредседник владе Небојша Стефановић осудио је данас позив опозиције, предвођене Драганом Ђиласом, Бошком Обрадовићем и Вуком Јеремићем, на пуч и крвопролиће истичући да то може само да нанесе штету Србији, те поручио да грађани Србије могу да виде разлику између људи који су за умањивање снаге наше земље и Александра Вучића који чини најбоље за свој народ.

Наводећи у изјави за ТВ Пинк да је тешко замислити људе који имају мање од Ðиласа, Обрадовића и Јеремића моралног и људског права да замере било шта председнику Србије Вучићу, а посебно на тему КиМ, Стефановић је нагласио да су "у време када су они жарили и палили економијом Србије горела спрска села на КиМ и да им тада то није сметало, јер су има каса и фотеље биле важније".

Потпредседник владе и министар полиције подсећа да је 2008. Косово прогласило тзв. независност и да режим који данас опет хоће да створе Ðилас, Обрадовић и Јеремић није учинио ништа да заштити Србе.

"И горе од тога, својим међународним и домаћим деловањем учинили су да бројне земље света лако признају лажну државу Косово. Затим, 2009. године су одлучивање о КиМ из УН, где Србија има снажне савезнике пребацили у ЕУ, иако су знали да већина чланица Уније признала независност Косова и да ће борба тамо бити много тежа".

Стефановић подсећа и на 2010. годину и истиче да су тада учинили највећу штету по српске националне интересе тако што су поставили кататсрофално питање пред Међуанродним судом правде и пружили прилику непријатељима наше земље да се лако боре за мање суверенитета Србије на КиМ.

Затим су, додаје, поставили својим одлукама границу на Јарињу и Брњаку који је био знак одрицања од наше државности.

"За изградњу кућа, болница и домова здравља и отварање нових радних места и истинску бригу о људима на КиМ, Ðиласа, Обрадовићу и Јеремића није било ни најмање брига, пошто је њихов резултат у тој области раван нули. Ðилас, Обрадовић и Јеремић траже да наставе своју погубну политику по националне интересе Србије и српског народа", наводи Стефановић. 

Тврди и да су они спремни да изазову нестабилност само да би себи обезбеде неку фотељу, а да је о томе како су бринули на КиМ најбоље питати људе који живе у Митровици, Грачаници, Ранилугу, Шилову, Лепосавићу и Звецану, које због своје заузетости брчкањем у луксузним летовалиштима ни ове године нису имали времена да виде".

За разлику од њих, закључује Стефановић, председник Вучић увек иде да разаговара са својим народом, и када је то веома тешко, али увек радећи у најбољем интересу људи који живе у нашој јужној покрајини градећи и школе и станове и болнице за Србе.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести