Стефановић: Полиција привела 15 особа због насиља испред скупштине

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је полиција привела 15 особа која су данас учествовале у насиљу испред Дома Народне скупштине и напали Марјана Ристичевића, и они ће бити предати надлежним судовима за прекршаје који ће изрицати казне у складу са законом.
1
Фото: Tanjug

 "Данашњи физички насртај Бошка Обрадовића и дела присталица СзС на посланике и друге људе који су покушавали да уђу у Народну скупштину оцењујем као чист фашизам. Физичко обрачунавање са људима, и да их уз то малтретирате, цепате, насрћете на њих и претите им батинањем и свим другим, зато што мисли другачије од вас никада није, неће и не сме да буде дозвољено у нашој земљи”, рекао је Стефановић, а наводи се у саопштењу МУП-а.

Он је истакао да је полиција, по налогу надлежних државних органа, привела 15 лица која су учествовала у овом насиљу, напала Маријана Ристичевића, друге народне посланике и лица која су улазила у Народну скупштину.

Они ће, каже, бити предати надлежним судовима за прекршаје који ће изрицати казне у складу са законом.

“Очекујем да се нико не понаша насилнички, да сви људи схвате да насиље није пут и да не смемо да градимо земљу у којој ће се било ко обрачунавати са неким само зато што мисли другачије или има било какво другачије уверење”, рекао је Стефановић.

Министар је поручио да ће полиција и други надлежни државни органи веома брзо и ефикасно реаговати у оваквим случајевима и неће дозволити да било ко буде жртва насиља, да било коме буду угрожена права и слободе и да било ко трпи било какву врсту тортуре, зато што има другачији став о Србији или зато што има право да другачије политички делује.

“Још једном позивам све да одустану од насиља, то никада не сме да буде наш пут, а свима онима који се дрзну да се баве насиљем, полиција и државни органи и те како ће умети да одговоре“, закључио је Стефановић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести