Стефановић: Пред Србијом највећи испити, најбољи нас води

БЕОГРАД: Непроцењива знања о политици, као и о посвећеном и одговорном раду за грађане и Србију, научио сам, као и хиљаде других страначких колега од Александра Вучића, изјавио је министар одбране Небојша Стефановић, истичући да је у предстојећим данима Србија пред највећим испитима.
Ministar odbrane Nebojša Stefanović, Foto: Tanjug/video
Фото: Министар одбране Небојша Стефановић, Фото: Танјуг/видео

Један сам од оних који су ушли у озбиљно бављење политиком због Александра Вучића и сигуран сам да смо га добро упознали за све ове године, скоро онолико добро колико је он упознао нас. Никада нисмо могли да бирамо околности у којима ће Србија да се нађе, али ако је већ морала да буде стављена у искушења, онда бирам да државу тада води Александар Вучић, рекао је Стефановић, наводи се у саопштењу.

Он је навео да је то гаранција да ће држава остати мирна, стабилна и усправна, какве год да су околности.

Задовољан сам што у овом избору имам најмање 2,2 милиона истомишљеника. Кажем најмање, зато што сам дубоко убеђен да председник Вучић има још већу подршку нашег народа од оне која се показала на председничким изборима. А та подршка је историјска, највећа коју памти савремена Србија, поручио је Стефановић.

Он је истакао и да страначке колеге нису учиниле све да се бреме изазова, притисака и тешкоћа не стави само на једног човека и додао да су резултати на изборима у коме је највише гласова добила СНС, одговор Србије коме ће поверити своју земљу.

Александар Вучић је њихова одлука за време које долази, и то је најбоља одлука коју је народ могао да донесе, показавши да је зрео, да мисли на своју будућност и уме да донесе праву одлуку, рекао је Стефановић.

Он је истакао да се председник Вучић све време бори за Србију и свој народ, а не "неколико недеља борбе за функцију, а онда повлачење пред првим већим притиском на нашу земљу".

Свако од нас може да каже да је и до сада радио најбоље и највише што је могао, неко с правом, неко не. Али то не значи да смо урадили све што је било потребно и свакако не значи да смо урадили довољно, рекао је Стефановић и позвао све из странке којој припада да се такође запитају јесу ли урадили довољно.

Стефановић је рекао да не поштује оне који, каже, својатају Вучићев углед и народно поверење, а "јако добро знају да томе нису допринели онолико колико су били дужни".

Имамо пред собом дане и године да покажемо од чега смо направљени. Има ли боље прилике за то него следити Александра Вучића и политику која је добила огромно поверење грађана, навео је Стефановић, стоји у саопштењу.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести