Стефановић: Радимо на откривању особе која је претила Вучићу

БЕОГРАД: Министарство унутрашњих послова Србије је обавестило надлежно тужилаштво поводом претећег писма председнику Србије Александру Вучићу послатог из Немачке и српска полиција у сарадњи са партнерским службама ради на идентификацији особе која је упутила претњу, изјавио је данас министар унутраснсјих послова Небојша Стефановић. 
Član predsedništva SNS-a Nebojša Stefanović foto: Tanjug
Фото: Члан председништва СНС-а Небојша Стефановић фото: Танјуг

"Хрватска дијаспора очигледно познаје само политику мржње и жели да оживи усташку идеологију која је данас често присутна и у самој Хрватској. Свакако нас неће уплашити претњама да спремају нову Олују и Бљесак јер, као што је и председник Вучић већ рекао, Србија тако нешто више никада неће дозволити", рекао је Стефановић за Тањуг. 

Министар Стефановић је истакао да је уверен да ће држава Србија учинити све да то спречи и наводи да ће Министарство унутрашњих послова предузети све неопходне мере да осигура безбедност председника Србије. Председнику Вучићу је у петак стигло претеће писмо потписано са "Павелићеви крижари, усташки герилци" и послато из Хановера, у Немачкој.

Како је за "Блиц" речено у Председништву, писмо које је упућено на Вучићево име стигло је на Андрићев венац у тренутку док се председник Србије налази у посети Куби."Александре Вучићу, усташке удруге дијаспоре поручују: За дом спремни! Спрема се нова Олуја и Бљесак", пише између осталог у том писму. 

Уз писмо је стигла и фотографија на којој су Адолф Хитлер, Анте Павелић и Херман Геринг. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести